Sport

Oudelande verliest bij start voorjaarscompetitie

Het is het eerste team van tennisvereniging d’Oudelande niet gelukt de openingswedstrijd te winnen. Het jonge team moest tegen de ervaren spelers van TC Leerbroek. Na de enkelspelen leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Mitchell Slingerland verloor van Bennie van Es met 0-6 4-6. maar van Es was dan ook op papier 1 speelsterkte beter. Jordi Nicolai trok in de volgende partij de stand gelijk. Een moeizame 4-6 6-2 6-1 overwinning tegen de op papier zwakkere Leon Stremler.

De 3 dubbelspelen zouden zodoende het verschil moeten maken. Slingerland en Slok boden fel tegenstand tegen het sterke dubbel van Es en Rik van Wijk. In beide sets deden de thuisspelers goed mee echter in beide sets moesten zij de set en daardoor de partij aan het uitspelende team laten (6-7 4-6). Oudelande leek verslagen toen Jonathan Larmonie en Jasper Kooke de eerste set verloren van Leon Stremler en Jorn van Loon (4-6). De strijd werd gedurende de lange 2e set echter steeds gelijkopgaander en het waren Kooke en Larmonie die de 2e set wisten te winnen (6-4).

In de slot set, een super tiebreak, was het verzet van het Leerbroekse duo gebroken. Kooke en Larmonie wonnen deze met 10-7 en trokken de dagscore wederom gelijk (2-2). De slotwedstrijd van Youri Slok met Leroy Daane tegen van Loon en van Wijk moest bepalen wie met de dagoverwinning aan de haal zou gaan. Helaas was er voor het Oudelande duo in deze match niet veel te halen. Van Loon en van Wijk waren op elk gebied net iets beter. Via een 3-6 4-6 winst kon Leerbroek met de eerste zege van het seizoen terug naar huis (2-3).

Oudelande kan volgende week bij CC in Dordrecht proberen hun eerste zege van het seizoen te halen.