Sport

Oudelande viert jubileumfeest met radio 538

Aanstaande zaterdag zal het sluitstuk van het 40-jarig jubileum van tennisvereniging d’Oudelande plaatsvinden. Het gehele jaar zijn er verschillende jubileum activiteiten geweest op en rond het park aan de Oosterparkweg.

Op zaterdag 7 september zal een jubileumfeestavond plaatsvinden op het park van de tennisvereniging. 538 dj’s on tour zullen aan de hand van bekende radio dj Niek van der Bruggen het feest in gang zetten. Hij zal ondersteund worden door een live optreden van vrouwelijke zangeressen de “sugar lips”

De feestavond is een openbare feestavond. Iedereen is daarom welkom om dit feestje met de Oudelande leden te vieren. De aanvangstijd is 20:30 en het feest zal tot 01:00 duren.

Clubkampioenschappen

In het jubileumjaar heeft d’Oudelande gekozen voor een andere opzet van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Dit jaar werden er alleen dubbels gespeeld.

Bij de heren waren dit jaar Frank Anemaat en Rien van der Weele de winnaars. Zij waren in de eindstrijd te sterk voor Leo Snijders en Arthur Verhoeven. Anemaat en van der Weel hadden alleen in de 2e set serieuze weerstand en wonnen met 6-3 7-5.

Bij het damesdubbelspel waren het Esther Barth en Marijn van der Jagt die clubkampioen werden. De dames wonnen van Marion Jacobs en Cheryl Vuik. De eerste set ging relatief eenvoudig naar Barth en van der Jagt (6-2). In de 2e set ging de set gelijk op. Toch waren Barth en van der Jagt die het op de wedstrijd belangrijkste moment naar zich toe wisten te trekken.

Barth was ook succesvol in het gemengddubbelspel. Samen met Jordi Nicolai was dit jonge gemengddubbel duo verrassend te sterk voor de ervaren broer en zus Ted en Cathy Taartmans.

Het zwaartepunt van de wedstrijd lag in de 2e set. Nicolai en Barth wonnen de eerste set met 6-3, maar in de 2e set waren er ook kansen voor broer en zus Taartmans en eindigde de set in een tiebreak. Barth en Nicolai wisten in de tiebreak de overwinning naar zich toe te trekken en zijn hierdoor 1 jaar het beste gemengdubbelspel van de vereniging.