Sport

Oudelande wint cruciaal duel

Het is de heren van Oudelande 1 gelukt het duel met directe concurrent ‘s-Gravendeel winnend af te sluiten. Het duel tussen de nr. 1 en nr. 2 van de 2e klasse vond plaats in ’s-Gravendeel. Het thuisteam had in de singelpartijen echter weinig aan het thuisvoordeel.

Oudelande speler Alex Vlielander had voor het eerst deze competitie aardige tegenstand. Hans Blok hield vooral de eerste set goed stand maar moest toch in 2 sets zijn meerdere erkennen in Vlielander (5-7 3-6). Ook de 2e singelspeler van ’s-Gravendeel Dennis de Geus was niet kansloos tegen Ronald Brederije van Oudelande. Brederije was in beide sets net beter en won met 4-6 5-7.

De beide Oudelande singelaars beslisten ook het duel via het eerste dubbelspel. Vlielander en Brederije brachten het beslissende derde punt binnen voor Oudelande tegen De Geus en Victor Kersten. Oudelande won met 6-7 3-6.

De overige 2 wedstrijden gingen naar ’s-Gravendeel. Hans Bloks en Jan Bloks wonnen met 7-5 6-4 van Oudelande duo Jacco Pinkster en Richard Herssevoort. Jan Bloks en Remi Spier wonnen vervolgens van Jacco Pinkster en Pieter Molmans met dezelfde cijfers.

De enige concurrent om Oudelande nog van de titel te houden is de Haagse Beemden. Dit team verloor eerder al van ’s-Gravendeel maar zou het Oudelande nog moeilijk kunnen maken. Dit duel zal op de slotdag van de competitie plaats vinden. Opnieuw moet Oudelande dan uit spelen.