Sport

Oudelande wint ook 2e cruciale duel

Het eerste herenteam van tennisvereniging d’Oudelande heeft opnieuw een grote stap genomen richting het kampioenschap. De koploper mocht thuis tegen CC strijden om koploper te blijven in de 2e klasse. CC was het enige team dat net als Oudelande ook nog ongeslagen was in deze klasse.

CC begon goed aan de dag. CC-speler Pim Thiemann legde Alex Vlielander het vuur aan de schenen en won de eerste set met 2-6. In de tweede set wist Vlielander terug te knokken via een 6-4 setwinst. Thieman wist echter de wedstrijd in de derde set weer zijn kant op te draaien. Via een 3-6 set- en partijwinst kwam Oudelande voor het eerst dit seizoen op achterstand. Gelukkig had Oudelande nog meer pijlen op haar boog. Ronald Brederije wist de achterstand weg te werken via een 6-3 6-0 winst op Alwin Smit. In het eerst dubbelspel geven Vlielander en Pieter van der Linde tegenstander Thieman en Remy Tjoen-a-Choy vooral in de eerste set weinig kans.

Ondanks wat meer tegenstand in de 2e set bracht het Oudelande duo via een 6-1 6-4 winst, Oudelande als vertrouwt op voorsprong. Jacco Pinkster en Pieter Molmans zorgden voor het 3e en beslissende punt door in straight sets te winnen van Alwin Smit en Tom Thieman (6-3 7-5). Het afsluitende dubbelspel van Molmans en van der Linde was alleen in de eerste set spannend. Na de winst in de tiebreak door Oudelande was het verzet bij tegenstander Tjoen-a-Choy en Tom Thieman gebroken. Oudelande sloot door deze 7-6 6-1 winstpartij de dag met een 4-1 overwinning.

Oudelande is als enige nog ongeslagen in de poule. Wanneer Oudelande de 2 vervolgwedstrijden beide met de minimale winst (3-2) wint, kan hen de promotie naar de 1e klasse niet meer ontgaan. Alleen de slotwedstrijd tegen nr. 2 ’s Gravendeel kan zodoende nog roet in het eten gooien.