Sport

Oudelande wint thuis van Waddinxveen

Het hoogste team van tennisvereniging d’Oudelande heeft wederom gewonnen. Deze week mochten de heren het thuis opnemen tegen Waddinxveen.

Met een wat orthodoxe opstelling werd de dag begonnen met de 2e enkelpartij van Albert van der Linde tegen Jasper Hulst. Van der Linde begon niet goed maar won toch overtuigend met 6-2 6-1. Het daaropvolgende herendubbelspel van Pieter van der Linde en Franklin Slingerland tegen David Purmer en Aart Rietveld was daarentegen wel een thriller. In de derde set stonden Slingerland en van der Linde met 6-4 2-6 en 2-5 achter en kregen het duo van Waddinxveen op 40-0 voorsprong een simpele smash. De smash werd gemist en de moed zakte hen in de schoenen.

Oudelande pakte vervolgens 5 games op rij om de set en de partij met 7-5 winnend af te sluiten. Mitchell Slingerland kwam in zijn partij tegen Niels van Doorn alleen in de eerste set goed mee. Na het verlies van de tiebreak was het verzet gebroken (6-7 0-6). De afsluitende dubbels van de broers van der Linde en vader en Zoon Slingerland werden simpel gewonnen van Purmer en Hulst (6-0 6-1) en Van Doorn en Rietveld. (6-3 6-0). Helaas schiet Oudelande niets op met deze overwinning.

Concurrent Zwijndrecht won overtuigend met 0-5 van Schiebroek en alleen een miraculeuze 0-5 nederlaag in de slotwedstrijd zou Oudelande nog kans op de titel geven.