Sport

Oudelande winter dubbel toernooi groots succes

Het is ontzettend druk deze week bij tennisvereniging d’Oudelande. Dit jaar is het deelnemersveld zo gegroeid dat er een stop is gezet op de inschrijvingen. Ontzettend knap in een tijd dath et aantal deelnemers aan open toernooien alleen maar lijken af te nemen. Het door van Gastel en Bal advocaten gesponsorde toernooi kan in elke categorie rekenen op voldoende deelnemers en daar is de organisatie maar wat trots op.

Het toernooi dat het toepasselijke thema apres Ski heeft gekozen, werkt nu toe naar de climax. Eerst zal vrijdag de feestavond worden gehouden. Daarna zal het finale weekend plaats vinden.

Dit jaar hebben verschillende regionale toppers zich ingeschreven voor de hoogste categorie 4. Voor Oudelande is dit een warm weerzien met 2 oud jeugdleden. Kjell Smid en Ties Klapwijk speelden in hun jeugd bij Oudelande en zij werden bij hun inschrijving met open armen ontvangen. Als eerste geplaatst zijn het duo Jordi Nicolai en Boudewijn Koets, echter zij verloren hun eerste dubbelspel in 3 sets van Brett van der Kamp en Rodney Fortes en lijken daarom kansloos voor de zege in poule A.

Het 2e geplaatste duo Smid en Klapwijk wonnen hun eerste wedstrijd simpel van Daan Bruisten en Robin Waas (6-2 6-2) in poule B en lijken daarmee de titelfavorieten.

Er zijn echter in de poulefase nog genoeg wedstrijden te spelen. In de categorie 5 lijken 2 echte Oudelande spelers de kanshebbers voor de titel. Paul Hoogerwaard en Lennart Boom zijn in deze poule eerste geplaatst. Kunnen de anderen hen nog van de titel houden?

Genoeg goed tennis te zien dus de komende dagen bij d’Oudelande. Het toernooi duurt tot zondag en iedereen is welkom om het gerenoveerde park en de leuke wedstrijden te komen bekijken.