Sport

Oudelande wordt tweede in de 2e klasse

Het is Oudelande 1 niet gelukt om weer terug te promoveren naar de 1e klasse. Oudelande zelf won met 0-5 van Heer Jan, echter concurrent Zwijndrecht won thuis met 4-1 van Hiaten en promoveerde daardoor met 3 punten voorsprong op Oudelande. Oudelande had 7 punten voorsprong op nr. 3 Heer Jan echter geeft de 2e plaats geen recht op promotie.

Een team van Oudelande dat wel promoveerde naar de 1e klasse, is Oudelande 1 50+ uitkomend in de donderdagcompetitie. Dankzij een 4-0 overwinning op de slotdag had dit team bestaande uit Walter van der Pol, Ron Leenheer, Ronald Soffree, Ed Zoeter, Cock Mierop, Ton van Maris en Ed de Kruijff 5 punten voorsprong op concurrent Ommoord en promoveerde daarmee naar de 1e klasse.

Vorige week was al het eerste kampioensteam bij tennisvereniging d’Oudelande gehuldigd. Oudelande 5 bestaande uit Aram Airapetov, John Daane, Henk de Ruijter, Leroy Daane, Ferry Hoogerbrugge en captain Rolf Jansen werd met overmacht kampioen in de 4e klasse. Het team zal daarom volgend jaar in de 3e klasse uit mogen komen.