Overeenkomst samenwerking The Motivated Academy en SV Bolnes

SV Bolnes is een unieke samenwerking aangegaan met de stichting The Motivated Academy. De Ridderkerkse club wordt voor TMA de uitvalsbasis voor haar sociaal maatschappelijke activiteiten, welke in samenwerking met de club zullen worden georganiseerd.

The Motivated Academy en SV Bolnes willen deze activiteiten organiseren voor kinderen en jong volwassenen van alle culturen, voor  de wijk Bolnes en haar omgeving. 

Dit kan door middel van sportieve activiteiten, deelname aan het verenigingsleven en indien nodig extra persoonlijke coaching, zo bieden de club en de stichting een sociaal platform voor een betere integratie in het maatschappelijke leven.

Een van de activiteiten die de samenwerking recentelijk al heeft voortgebracht is het organiseren van een sportdag voor Oekraïnse kinderen, die in de gemeente Ridderkerk worden opgevangen door Noodopvang De Haven. Afgelopen vrijdag 13 mei hebben de kinderen genoten van een sportmiddag op Sportpark Bolnes (inclusief een lunch die aangeboden werd door Hoogvliet Supermarkt). De dag werd verder ondersteund door vrijwillige medewerkers van Recherche politie Rijnmond (Doelwater) en  van vrijwilligers van zowel SV Bolnes alsook van The Motivated Academy.

Als verantwoordelijken voor de jeugd binnen SV Bolnes zijn wij erg blij met deze samenwerking en hiermee geeft de club wederom aan meer dan alleen een voetbalclub te zijn en ook de verantwoording te nemen op sociaal maatschappelijk gebied, volgens Joey Bloot en José Sparreboom van het Jeugdbestuur.  Steve (Ebecilio) de voorzitter van TMA is geen onbekende binnen onze vereniging, hij is bij ons al een aantal jaren actief en heeft bijvoorbeeld na de winterstop van een altijd “lastige” groep van de onder 17 ,weer een gedisciplineerd en hecht voetballend team gemaakt.

Op de foto van links naar rechts: jeugdcoördinator Joey Bloot, voorzitter TMA Steve Ebecilio en jeugdvoorzitter José Sparreboom.