Patrick Werkhoven man of the match bij Slikkerveer

In het duel van sv Slikkerveer op het eigen Reijerpark van zondag 17 maart 2019 tegen het Goudse DONK stonden twee teams tegenover elkaar, die aan elkaar gewaagd waren en beide een overwinning nodig hadden om nog een competitie van betekenis te gaan spelen.

Slikkerveer trainer André Stafleu werd vanwege vakantie op de bank vervangen door zijn assistenten Ashrul Umarella en Kevin Birahij. De openingsfase was er dan ook eentje van aftasten. De eerste kans was voor de bezoekers. Jrezzi schoot hard op doel, maar Patrick Werkhoven tikte de bal net over. Na een kwartier spelen kon ook Slikkerveer haar eerste kans noteren. Een vrije trap van Cerezo Fung-A-Wing werd met moeite gepakt door doelman Vogel voordat Ronald Capelle gevaarlijk kon worden. Tien minuten later kopte Boy van Reede hard op doel. Dit keer wist Vogel de bal net naast te tikken. In de 28-ste minuut werkte Patrick Werkhoven weer een kopbal over de lat en zo bleven de keepers aan beide kanten een groot obstakel. Slikkerveer kreeg nog wel wat kansjes voor de rust, voor onder andere Dylan Vrijman. In de slotseconden van de eerste helft nam DONK nog een listige corner. Bij de eerste paal stonden drie verdedigers van Slikkerveer, maar die leken wel verstijfd. Gelukkig had Patrick Werkhoven weer een prima reflex en werkte de bal net voor de lijn uit het doel, waardoor de rust met 0-0 kon worden opgezocht.

In de tweede helft begon Slikkerveer sterker aan het duel dan DONK. In de 52-ste minuut kreeg Slikkerveer haar eerste grote kans. Een vrije trap van Rene Beute werd bij de tweede paal door de vrijstaande Boy van Reede goed aangenomen en hard op doel geschoten. Keeper Vogel redde te koste van een corner. Een minuutje later ging Ronald Capelle diep door tot aan de achterlijn. Zijn teruggelegde bal bereikt jammer genoeg Cerezo Fung-A-Wing net niet. In de 61-ste minuut slalomde Ronald Capelle wederom door de Goudse defensie heen, maar ook nu hield Vogel de bal tegen met zijn voeten. Weer twee minuten later was het aan de rechterflank dat Damion Janssen diep was gestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd een schot op doel, die keeper Vogel maar net over kon tikken. In de 65-ste minuut moest ook Patrick Werkhoven weer in actie komen op een kopbal uit een corner. Tussendoor kreeg DONK nog meer hoekschoppen, maar gaf de defensie onder aanvoering van Patrick Werkhoven geen krimp.

Tien minuten voor tijd moest Werkhoven weer gestrekt naar de linkerhoek bij een vrije trap van Doeland. De rebound werd gelukkig door een aanvaller van DONK naast geschoten. In de 84-ste minuut had Jeroen Capelle pech met zijn schot op doel toen hij net was doorgebroken door de DONKse defensie. Keeper Vogel stond goed opgesteld en redde. Het venijn bleek in de staart van de wedstrijd te zitten. In de voorlaatste minuut mocht Jeroen Capelle weer de diepte in gaan bij een snelle tegenaanval van Slikkerveer. Oog in oog met doelman Vogel legde hij de bal breed op de meegekomen Cerezo Fung-A-Wing, die beheerst binnen schoot: 1-0. DONK ging meteen daarna weer volop in de aanval en daarbij bleek volgens scheidsrechter Veldhoen een verdediger van Slikkerveer een overtreding te hebben gemaakt in het eigen strafschopgebied. In de eerste minuut van de blessuretijd zette Mark van Doeland zich achter de bal en schoot hard in de rechterhoek. Gelukkig voor Slikkerveer lag ook Patrick Werkhoven in de goede hoek en tikte de bal net voor de lijn weg. Daarmee was Patrick Werkhoven overduidelijk ‘man of the match’ voor Slikkerveer. Daarna probeerde DONK het nog wel, maar Slikkerveer bleef overeind en behaalde zodoende haar eerste overwinning in de nieuwe competitie.

Op de ranglijst klimt het daardoor op naar de gedeelde vierde plaats. Komende zondag 24 maart speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij Sporting Leiden.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Ronald Capelle, Damion Janssen, Rene Beute, Jesse Ringlever, Chevillio Halden, Cerezo Fung-A-Wing en Dylan Vrijman.