Plezier en winst Drechtstedenhandballers

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter van ’t Hoff (mag best eens worden vermeld) werden de eerste punten door de Drechtsteden heren binnen gehaald. Coach Lazar Popov was niet ontevreden met het eerste resultaat na 1½ jaar zonder competitiehandbal. 

Met de op het oude nest teruggekeerde keeper Sven Stok, komt terug van Quintus, begon de ploeg sterk aan de wedstrijd. Al snel kon een verschil met de Vlaardingse tegenstander worden opgebouwd tot 9-4 in de 17e minuut. Twist kon hier weinig tegenoverstellen en zag dan ook dat bij rust er een 14-6 tussenstand op het scorebord stond. In deel twee kon de voorsprong verder worden uitgebouwd. Regelmatig werd Ruben de Boer in stelling gebracht zodat hij met harde schoten uit de tweede lijn het verschil kon opschroeven tot 22-14. Nadat Henk Vlot (lichte enkel blessure) en Tim Krijnen (knieblessure) naar de kant moesten ontstond een rommelige eindfase. Nadat het eerst nog 23-16 werd was het Richard van Dijke die de einduitslag van 26-16 op het bord bracht.   

Toch was Popov na afloop niet alleen positief over het resultaat maar ook kritisch op zijn ploeg. “We maakten teveel technische fouten waardoor het verschil te klein was, daarentegen was ik wel tevreden over de dekking. Hier hebben we de laatste weken aandacht aan besteed en gezien de 16 tegentreffers met succes. Ook het goede optreden van beide keepers, Sven Stok en Max Erkelens (foto boven), geeft een goed gevoel. Daarnaast zijn we ook nog niet compleet, we missen nog een drietal eerste team spelers, waardoor ikzelf een aantal malen binnen de lijnen moest komen!  Maar aan het spelplezier te zien waren we blij dat we na anderhalf jaar weer voor de competitie konden spelen.”

Zaterdag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd in Schiedam (20.40 uur). Hier is het tweede team van D.W.S. de tegenstander die verrassend United Breda met 30-31 versloeg. Dinsdag volgt dan een bekerwedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Deze ploeg komt uit in de tweede divisie. Aanvang van deze wedstrijd is 21.00 uur.          

Foto: Hans Muntz