Sport

Dames Poseidon ’56 nipt onderuit in felle strijd tegen Sassenheim

De overwinning op Alkemade heeft het vertrouwen van de dames van Poseidon ’56 een flinke boost gegeven. Afgelopen zaterdag 6 april 2024 trokken de dames naar Sassenheim in de jacht op meer punten. In die opzet slaagden de dames niet, maar Sassenheim werd het zeer lastig gemaakt en de thuisploeg haalde met pijn en moeite een kleine overwinning (5-3) uit het vuur.

Het lijkt erop of de Ridderkerkse vrouwen zo aan het einde van de competitie de sleutel tot succes hebben gevonden. Vanaf de eerste minuut werd middenmoter Sassenheim stevig aan banden gelegd. Na een, in deze wedstrijd, zeldzame uitverdedigingsfout bij Poseidon ’56 kon Sassenheim nog wel op voorspong komen, maar al heel snel daarna werd de verdediging van de thuisploeg uitgespeeld en kon de gelijkmaker worden vermeld. Poseidon ’56 lag er verdedigend ook ditmaal prima voor en Sassenheim kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen. Pas diep in de eerste periode kon Sassenheim weer op voorsprong komen.

In de tweede periode nam Posedion’56 de regie over. De thuisploeg was in het geheel niet gevaarlijk en moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Lange tijd leek dat te lukken, Poseidon ’56 kreeg een handvol kansen, maar zag voornamelijk de keepster en het aluminium als struikelblok. Pas in de allerlaatste seconde van de periode kreeg het Ridderkerkse team loon naar werken met een verdiende gelijkmaker.

De thuisploeg liet elke vorm van georganiseerd spel varen en begon de tactiek van het afstandsschot te hanteren. Dit leek eerst geen effect te sorteren omdat Poseidon ’56 ook ver van het eigen doel kort en fanatiek op de tegenstander zat. Toch was het diep in de derde periode plots tweemaal achter elkaar raak met geplaatste schoten van afstand. Poseidon ’56 kon in de slotfase toch de spanning weer terugbrengen met een snelle uitval en een geplaatste boogbal.

Met een achterstand van slechts een doelpunt en de wetenschap dat de dames in het vierde kwart over het algemeen het beste van het spel laten zien, kon het Ridderkerkse publiek er eens goed voor gaan zitten. De laatste periode begon echter in mineur, na een persoonlijke fout kon Sassenheim profiteren van een overtalsituatie en op 5-3 komen. In het restant van de periode drong Poseidon ’56 nog goed aan, kreeg nog een paar goede kansen, trof nog een paar maal paal en lat, maar kon de achterstand niet meer wegpoetsen. Na een prima wedstrijd moesten de Ridderkerkse vrouwen dus andermaal genoegen nemen met een, kleine, nederlaag.

Uitslag: Sassenheim Da2 – Poseidon ’56 Da1 5-3 (2-1; 0-1; 2-1; 1-0).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek, Nora Kamp en Paula Roest (alle 1x).