Sport

Poseidon ’56 doet goede zaken met nipte overwinning

Tegen de De Kempvis hebben de waterpolomannen van Poseidon ’56 uitstekende zaken gedaan door in de slotfase alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Gedurende de gehele wedstrijd stond de thuisploeg in zwembad De Fakkel op voorsprong, maar de nummer 3 in de stand, De Kempvis, wist in het laatste kwart snel terug te komen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Poseidon ’56 kon in de slotfase met een eindstand van 8-7 alsnog de volledig buit voor zichzelf opeisen.

Het was een wedstrijd tussen de nummer 3 (De Kempvis) en de nummer 9 (Poseidon ’56) in de stand. Ondanks de lagere notering overrompelde de thuisploeg de Spijkenisser tegenstander. Na twee minuten wedstrijd keken de bezoekers al tegen een 3-0 achterstand aan. In de slotfase van de periode herstelde de uitploeg zich wel, maar Poseidon ’56 kon na het eerste kwart een 4-1 voorsprong koesteren.

In het vervolg lukte het De Kempvis ook niet om dichterbij te komen. Beide ploegen scoorden in de tweede periode om en om en na de tweede periode stond het nog 5-3 voor de thuisploeg. De Ridderkerkse voorsprong werd ook in de derde periode succesvol verdedigd. Het lukte De Kempvis niet om dichterbij te kruipen. Na driekwart wedstrijd leidde Poseidon ’56 nog met 7-5.

Zodoende mocht Poseidon ’56 hopen op een overwinning tegen de ploeg uit Spijkenisse. De bezoekers zetten in de laatste periode nog een keer aan en Poseidon ’56 kraakte. Het leverde de thuisploeg drie persoonlijke fouten op, maar pas bij de derde overtalsituatie wist De Kempvis voor de eerste maal te scoren. Het hek leek nu van de dam en al spoedig volgde de gelijkmaker.

Met nog een minuut te spelen stevende de wedstrijd op een gelijke eindstand af. Maar de thuisploeg bleek 10 seconden voor het verstrijken van de tijd de meest gelukkige. Een laatste aanval werd beloond met de winnende treffer: 8-7. Het leverde de Ridderkerkers drie broodnodige punten op, maar het blijft spannend in de competitie.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – De Kempvis H2 8-7 (4-1; 1-2; 2-2; 1-2). Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen (5x), Jurgen van den Elshout, Wouter Andeweg en Leon Hordijk (alle 1x).