Poseidon ’56 klaart de klus in twee periodes

De heren van Poseidon ’56 hadden afgelopen zaterdag twee periodes nodig om de staartploeg in de competitie, MNC Dordrecht H5, op de knieën te krijgen. Met tien doelpunten werd het verschil gemaakt (14-5). Daarna werd er door de Ridderkerkers iets rustiger aangedaan en kon MNC Dordrecht in elk geval voorkomen dat het met een monsternederlaag naar huis werd gestuurd.

Een blik op de stand vertelde al bij voorbaat dat MNC Dordrecht een ploeg is die strijdt voor de laatste kans op een langer verblijf in de eerste klasse. De ploeg moest alles uit de kast halen om middenmoter Poseidon ’56 te weerstand. De bezoekers hadden in het eerste kwart echter weinig in te brengen. Na een halve periode stond het al 4-0 voor de trefzekere thuisploeg. Daarna kon alleen een strafworp de Dordtse keeper nog passeren.

Poseidon ’56 was in een goed ritme gekomen en zette dit door in de tweede periode. Ook in dit kwart bleek de Dordtse verdediging tot vijfmaal toe niet bestand tegen het aanvalsgeweld van Poseidon ’56. Pas bij een 8-0 stand wist de uitploeg de eer in elk geval redden. Het kon niet voorkomen dat de stand halverwege de wedstrijd al 10-1 was.

Het wisselen van kant bleek geen goede uitwerking te hebben op de thuisploeg. Waar het in de eerste twee periodes de doelpunten aaneenreeg, zo moeilijk verliep dat in de derde periode. Scorend was MNC Dordrecht de thuisploeg zelfs de baas door met twee doelpunten de achterstand een iets minder schrijnend aanzien te geven.

In de laatste periode leek Poseidon ’56 zichzelf hervonden te hebben. Na ruim een minuut spelen kon de 10-4 voorsprong verder worden uitgebouwd naar 12-4. Tussendoor bood MNC Dordrecht nog wat weerwerk met een vijfde doelpunt, maar nadat het 14-5 was geworden, leek het de thuisploeg wel welletjes. De laatste twee minuten werden op routine uitgespeeld.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – MNC Dordrecht H5 14-5 (5-0; 5-1; 0-2; 4-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout, Bastiaan Stolk, Max Jansen (alle 3x), Remon Boer (2x), Robin van Antwerpen, Corné Schilt en Maarten Stravers (alle 1x).