Sport

Poseidon ‘56 op afstand gehouden door BZC

Eenmaal stonden de waterpoloërs van Poseidon ’56 op voorsprong afgelopen zaterdag. Het restant van de wedstrijd moesten de mannen in de achtervolging op tegenstander BZC uit Bergambacht. De achterstand werd nooit echt groot, maar kon uiteindelijk door de Ridderkerkse mannen ook niet worden gedicht. De wedstrijd ging voor de thuisploeg met 9-12 verloren.

Beide ploegen zochten direct de aanval in de onderlinge confrontatie in De Fakkel. Er konden kansen genoteerd worden aan beide zijden. Pas na vier minuten wist de thuisploeg de ban te breken met een doelpunt vanaf de zijkant. Het zou de enige keer zijn dat de Ridderkerkse waterpoloërs op voorspring stonden. Niet veel later wist BZC alweer gelijk te maken.

In de tweede periode trokken de mannen uit Bergambacht het initiatief naar zich toe. DE thuisploeg verzuimde bij een 1-2 stand om uit een strafworp op gelijke hoogte te komen. Dat bood BZC de mogelijkheid om uit te lopen naar 1-4. Het begin van een achtervolging door Poseidon ’56 was begonnen. De thuisploeg wist in de tweede periode met de 2-4 de hoop nog wel leven te houden.

Vanaf de derde periode toonden beide ploegen zich ook trefzekerder en de score liep aan beide kanten op. Steeds als het Poseidon ’56 lukte om de achterstand te verkleinen, slaagde BZC erin om de voorsprong weer terug te brengen naar drie of vier doelpunten. De derde periode eindigde met een 5-9 stand.

Met een snelle 5-10 in de vierde periode leek de wedstrijd voor de thuisploeg gespeeld, maar nog steeds mocht het opgekomen thuispubliek hopen op meer. Poseidon ’56 krabbelde weer terug tot 7-10. Maar dichterbij zou de Ridderkerkse ploeg niet komen, zowel Poseidon ’56 als BZC wisten het net nog tweemaal te vinden, zodat de einduitslag met 9-12 in Bergambachts voordeel uitviel.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – BZC H1 9-12 (1-1; 1-3; 3-5; 4-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout (5x), Wilco Put (2x), Bastiaan Stolk en Remon Boer (beide 1x).