Sport

Poseidon ’56 waterpolosters vergeten te winnen

De dames van Poseidon ’56 gingen zaterdagavond op bezoek bij het jonge en taaie team van SG SCOMZeehondDuck in Rozenburg. De thuisploeg leek in de eerste periode een gemakkelijke overwinning in de schoot geworpen te krijgen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Poseidon ’56 beter in de wedstrijd en werd het in de laatste minuten alsnog spannend. Een Ridderkerkse nederlaag (10-7) kon opnieuw niet worden afgewend, maar de marge was ook ditmaal niet bijzonder groot.

Het leek een bijzonder lastige klus voor de waterpolosters van Poseidon ’56 te gaan worden in Rozenburg. Tegenstander SG SCOMZeehondDuck begon goed aan de wedstrijd, de speelsters zwommen snel, zwommen goed in en wisten elkaar goed te vinden. Daar hadden de Ridderkerkse vrouwen het in de eerste periode knap lastig mee. Goed verdedigend werk voorkwam al bij voorbaat een grote achterstand en met een 2-1 stand voor de thuisploeg mocht Poseidon ’56 nog goede hoop hebben.

In de tweede periode begonnen de raderen bij de thuisploeg al te knarsetanden. SG SCOMZeehondDuck vertrouwde nu meer op afstandsschoten en dat bleek voor Poseidon ’56 een groter probleem dan het gelikte spel van de tegenstander in de eerste periode. Vijfmaal moesten de Ridderkerkse dames berusten in een tegendoelpunt. Wel werd er nog eenmaal door Poseidon ’56 gescoord, zodat de stand halverwege de wedstrijd 7-2 was.

Vanaf periode drie leek de wedstrijd te kantelen. De thuisploeg boette nu zwemmend veel vermogen in en daardoor ontstond voor Poseidon ’56 veel ruimte achter de verdediging van SG SCOMZeehondDuck. Viermaal werd daar door de bezoeksters van geprofiteerd, maar er waren meerdere kansen om nog dichterbij te komen, waar de ploeg verzaakte om te scoren.

Door de ontwikkeling in de wedstrijd was SG SCOMZeehondDuck de regie kwijt en in de laatste periode was het voornamelijk Poseidon ’56 dat aanvallend de dienst uitmaakte. Het grote aantal kansen dat de Ridderkerkse ploeg kreeg leverde maar één doelpunt op. En dat was niet voldoende om ook de uitslag in Ridderkerks voordeel te doen uitslaan.

Uitslag: SG SCOMZeehondDuck Da1 – Poseidon ’56 Da1 10-7 (2-1; 5-1; 3-4; 0-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (5x), Henny Hagoort en Patricia Vester (beide 1x).