Sport

Prachtige opbrengst Saturnus’72 voor ‘Spieren voor Spieren’

Afgelopen zaterdag is de “uitdaging” die de S.V. Saturnus ’72 was aangegaan om Daisy(14), wiens broer Jari(7) de ziekte van Duchenne heeft, te helpen met het ophalen van donaties voor de stichting Spieren voor Spieren afgesloten. Peter Maaskant ging voor € 5.000,- maar kwam uit op het dubbele.

Oud hockey internationaal Minke Booij (op de foto hierboven) is al sinds 2004 als (ex) topsportambassadeur betrokken bij de stichting Spieren voor Spieren waarvan zij per 2 september 2017 directeur is. Een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekten. Samen met de family van Jari, een aantal ondernemers en de werkgroep van Saturnus’72 zat zij afgelopen donderdag aan tijdens een benefiet diner bij Grand café Burgerzaken. Tijdens deze avond kon Saturnus’72 voorzitter Peter Maaskant al voorzichtig laten zien wat de actie tot dan al had opgeleverd. “Voor nu al een prachtig resultaat” was de eerste reactie van Booij tijdens het diner. Booij vertelde dat Spieren voor Spieren zich richt op fondsenwerving door middel van partnerships, evenementen en acties vaak in relatie tot sport. Deze vinden plaats onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’.

Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek en het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het UMC Utrecht. De plek in Nederland voor de beste diagnose, behandeling en zorg voor kinderen met een spierziekte. Daarnaast organiseert de stichting leuke activiteiten en biedt concrete hulpmiddelen voor kinderen met een spierziekte. Zo zijn er in het UMC Utrecht ook familiekamers waarin de families zich even kunnen terugtrekken tijdens dagen waarop veel onderzoeken plaats vinden. Booij zette de werkgroep, die Daisy heeft geholpen door er een uitdaging van te maken, dan ook terecht in het zonnetje. Ze vond het dan ook jammer dat zij zaterdag tijdens de familiedag van Saturnus’72 niet aanwezig kon zijn om de cheque met het eindbedrag in ontvangst te nemen. Gelukkig heeft zij wethouder Henk van Os, ook aanwezig bij de start van de actie, bereid gevonden dit voor haar te doen. 

Henk van Os onthult met Daisy de cheque

Wat donderdag dus nog niet kon worden verteld waren de resultaten van enkele lopende acties die zaterdag konden worden afgesloten. Aan het einde van de Saturnus’72 familie dag kon wethouder Henk van Os een fantastisch bedrag bekend maken. Alvorens dat te doen bedankte hij de ploeg van Voorzitter Peter Maaskant die de laatste maanden, tot in de uithoeken van het land, op pad is geweest voor de actie. Ook kon hij de aanwezige meegeven dat de actie nog niet ten einde is. Onder andere de zwemvierdaagse is gekoppeld aan de actie en zo zijn er nog enkele andere lopende initiatieven. Samen met Daisy kon de cheque worden onthult met daarop het grandioze bedrag van € 10.000,-. Twee keer zoveel als waarop bij de start was gehoopt. Peter Maaskant bedankte alle mensen die, op wat voor manier dan ook, hebben meegewerkt aan de tot stand koning van dit prachtige eindresultaat.