Sport

Prachtige seizoen opening handballers Saturnus’72

Afgelopen zaterdag is de competitie voor de handballers van Saturnus’72 weer van start gegaan. Het werd een knallende seizoenopening op een sfeervol Reyerpark. Naast de diverse jeugdcompetitiewedstrijden was er ook aandacht voor Beach handbal. Er was helaas één dissonant. De tegenstander van de dames, Saturnus Leiden, belde aan het begin van de middag af. Personele en verkeersproblemen.  

Dames senioren

Aan het begin van de zaterdagmiddag kwam het bericht binnen van competitietegenstander Saturnus Leiden dat zij door personele- en verkeersproblemen geen team op de been konden brengen. Een flinke tegenstander voor de organisatie die deze zaterdag met een competitie wedstrijd had willen afsluiten. Het is nu aan de bond om te beslissen wat er met deze wedstrijd nu verder moet gebeuren. Waarschijnlijk worden zij beboet en wordt de wedstrijd opnieuw vastgesteld. Pas op 24 september is de eerst volgende competitiewedstrijd. Om 10.00 uur staat de uitwedstrijd bij Vires et Celeritas in Gouda op het programma. 

Heren senioren

Onder de leiding van coach Remco de Jong stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. De heren speelden hun voor een volle tribune zaterdag tegen het Barendrechtse Savosa. Deze eersteklasser herbergt enkele oud Saturnus’72 spelers. Onder andere keeper Ralph van den Berg, Marck van der Giessen en Wesley Tarmond. Ook trainer Chris van der Spek kent een verleden bij de Ridderkerkers. Bij Hoofdklasser Saturnus’72  ontbraken nog een viertal basisspelers. De thuisploeg won, in een leuke wedstrijd, met 24-17. Volgens coach Remco de Jong had het verschil iets groter moeten zijn maar werd er verzuimd de kansen af te maken. Toch was het voor beide partijen een nuttige oefenwedstrijd. De herintreders, Sven Stok (nog moeite met afronden) en Danny Kanters (leverde verdedigend goed werk), kwamen hun eerste wedstrijd zonder kleerscheuren door. 

De oefenreeks gaat verder op 

  • Zaterdag 16 september om 20.00 uur tegen Saturnus Leiden.
  • Zaterdag 23 september vanaf 18.00 uur een driekamp met Dongen en Reehorst
  • Dinsdag 26 september om 20.15 uur tegen US (Amsterdam)
  • Zaterdag 30 september start de competitie bij Helius in Hellevoetsluis.

Foto: Vishal Hartmans