Prima tweede helft bezorgt Drechtsteden winst

Een zeer goede tweede helft bezorgden de handballers van Drechtsteden zaterdagavond de winst tegen promovendus De Meeuwen. Bij rust stonden de Rotterdammers nog met 12-15 voor. Het was volgens coach André de Waal een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft werd bepaald door de Rotterdamse bezoekers, het tweede bedrijf was voor de oppermachtige gastheren.

De start van Drechtsteden was niet bepaald goed. Zwak verdedigen, weggeven van te veel ruimte waardoor de opbouw van de Meeuwen kansen kreeg. Aanvallend speelde de ploeg degelijk en was er voldoende beweging en variatie. Helaas konden de daardoor verkregen kansen niet altijd benut worden. Het scoreverloop was in het nadeel van de thuisploeg (10-13). Omdat de Meeuwen in het verloop van de eerste helft personele problemen kreeg, uitvallen van de laatste wissel, leek het toch nog goed te komen. Maar de ploeg bleef bij rust toch goed overeind met 12-15.

In de tweede helft liet de thuisploeg gelukkig haar ware gezicht zien. Vanaf het begin liet de ploeg zien wat de bedoeling was. De gevaarlijke opbouwrij van de Meeuwen werd vakkundig aangepakt met een ijzersterke Brandon van Dalen in het doel. Al snel werd het 16-16 en na 20-20 had Drechtsteden de wedstrijd in handen. Via 23-20 en 30-24 werd uiteindelijk een verdiende 31-27 overwinning geboekt. Vincent Du Buisson was met 7 treffers de koploper op de voet gevolgd door Remco de Jong en Marco van Laar (6) en Justin Vlasblom met 5 doelpunten.

Zondag wacht in Rijswijk wederom een ploeg uit de grote middenmoot. Hercules is om 14.45 uur de gastheer voor de Ridderkerkers.