Sport

Puntendeling voor waterpolosters Poseidon ’56

Een week na de overwinning op SG SCOMZeehondDuck blijkt het damesteam van Poseidon ’56 op puntenkoers te blijven. Afgelopen zaterdag kwam de nummer 4 uit de stand, buurvrouw ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht, op bezoek in Ridderkerk. Gedurende de gehele wedstrijd stond de Ridderkerkse ploeg brutaal op voorsprong, maar na een goede vierde kwart van de bezoeksters wist Poseidon ’56 ook tegen deze ploeg een punt uit het vuur te slepen met een 7-7 gelijkspel.

ZZ&PC De Devel begon fel aan de wedstrijd en dat vorige direct veel van de verdediging van Poseidon ’56. Een minuut lang werd de furie bij het Ridderkerkse doel weggehouden, maar uiteindelijk kon niet worden voorkomen dat de Zwijndrechtse dames de leiding namen. In het vervolg kwam Poseidon ’56 beter en beter in het spel en dat leidde na ruim drie minuten tot de gelijkmaker en twee seconden voor het verlopen van de speeltijd zelfs tot de 2-1.

De bezoeksters leken even van slag en zagen snel in de tweede periode de thuisploeg uitlopen naar 3-1. In het vervolg van de periode bleef de defensie van Poseidon ’56 moeiteloos overeind tot een hard afstandsschot aan het einde van de periode iedereen verraste en voor de 3-2 zorgde.

Ook het begin van de derde periode was voor de Ridderkerkse dames die alweer het net snel wisten te vinden. Via een man-meer situatie kwam ZZ&PC De Devel terug tot 4-3 en een halve minuut later zelfs weer tot 4-4. Het viel te verwachten dat het hoger ingeschatte uitteam nu de wedstrijd zou overnemen, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Het laatste kwart begon wat afwachtend van beide kanten. De Ridderkerkse vrouwen wisten als eerste het ijs te breken en met twee treffers een nieuwe voorsprong te nemen: 6-4. Deze voorsprong hield stand tot de laatste tweeëneenhalve minuut in de wedstrijd. ZZ&PC De Devel wist in een korte tijd driemaal toe te slaan en alsnog met de punten terug naar huis te gaan. Dat werd voorkomen met een snelle aanval en een gewiekste intikker in de laatste minuut waardoor de wedstrijd in een 7-7 gelijkspel eindigde.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – ZZ&PC De Devel Da1 7-7 (2-1; 1-1; 1-2; 3-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Paula Roest (3x), Sanne Hobé, Tonia Ruybroek, Nora Kamp en Henny Hagoort (alle 1x).