Sport

Regerend landskampioen Seastum maatje te groot voor RVVH vrouwen

De vrouwen van RVVH moesten bij hun terugkeer in de topklasse gelijk aantreden tegen de kampioen van vorig seizoen Saestum. Het was dan ook niet heel verrassend dat de vrouwen uit Zeist de punten thuis hielden. Na een matige wedstrijd stond er na 90 minuten 4-0 op het scorebord.

Het was maar goed dat de dames van RVVH niet ontvangen werden in de bestuurskamer van Saestum. Dan was hun de moed gelijk in de schoenen gezonken bij de aanblik van alle kampioensschalen en KNVB bekers die de Zeister dames de afgelopen jaren hebben verzameld. Tel daar de supercups bij op en Saestum heeft bijna jaarlijks een grote prijs te pakken op het hoogste niveau van het vrouwenamateurvoetbal.  RVVH daarentegen is de laatste jaren het heen en weer bootje geweest tussen Topklasse en Hoofdklasse. Afgelopen seizoen promoveerde het relatief makkelijk omdat er in plaats van één, vier plaatsen beschikbaar kwamen in de Topklasse.  Kortom, deze wedstrijd leek op voorhand een ongelijke strijd te worden.

Al na 3 minuten leek het inderdaad op een ‘walk over’ van de Landskampioen. RVVH speelde compact maar dat lukte pas echt nadat de eerste tegentreffer al in het net lag.  Saestum bleef aandringen maar de Hercules dames hadden hun rug gerecht en beseften dat er eigenlijk niets te verliezen was. Het kon, met moeite, het spel van Seastum ontregelen dat daardoor niet makkelijk aan voetballen toekwam.  Een moment van onachtzaamheid leidde de tweede treffer van de thuisploeg in waardoor het na 23 minuten spelen 2-0 stond.  Slechts een heel enkele keer kon RVVH oprukken richting het strafschopgebied van Saestum maar echt gevaarlijk was het niet. Van grote afstand werd nog wel de lat geraakt maar tot de rust gebeurde er verder weinig spannends.

Tweede helft

De tweede helft bleef Seastum hetzelfde spel spelen terwijl RVVH meer vooruit ging voetballen. De Utrechtse dames hadden daar moeite mee. Daar waar ze de eerste helft rustig konden opbouwen kregen ze de tweede helft veel minder ruimte. RVVH drong iets meer aan, maar een echte vuist maken lukte dan weer niet.  Slechts sporadisch deelde het Ridderkerkse team een speldenprikje uit.

De vrouwen van Saestum moesten tot de tachtigste minuut wachten voor de 3-0. Net voor het fluitsignaal werd het nog 4-0.

De Landskampioen won terecht deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen maar is zeker nog niet op het niveau dat ze moeten hebben om te titel te kunnen prolongeren. RVVH bood dapper weerstand en mag ondanks de nederlaag met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen FC Eindhoven.

Het tweede van RVVH vrouwen verloor nipt de wedstrijd tegen Saestum 2 met 2-1.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen (Lisanne van Gelder), Isabel Gulden, Celine Bruens, Alyssa Dijkstra, Jaline Hoek, Marielle Agatovski (Danique Slot), Viviane Verheijen, Fu-sang Pott, Nadine Kooij (Sara Goncalves), Jennifer Oliveira.