Sport

Rennen voor hospice op wielerparcours

Voor kinderen is een sponsorloop vaak een rondje om de school. De Kleine Kraaienrun in Rijsoord geeft de kans om voor het goede doel te rennen op het officiële wielerparcours van de Draai rond de Kraai. Een verkeersvrij rondje van 1,7 km met een echt finishdoek en dranghekken voor het publiek.

“Natuurlijk hopen we dat er weer veel kinderen meedoen. Zanger Guus Bok zal het startsein geven. Net alsof het een serieuze marathon is” kijkt organisator Patrick Rutten vooruit naar zaterdag 13 mei.

Het wordt de vierde keer dat de Kraaienrun als voorprogramma van de Rijsoordse wielerronde wordt gehouden. De eerste edities werd er door kinderen en volwassenen gerend voor de Roparun. Nu gaan de inschrijfgelden naar een goed doel in de regio: hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht.

Aan de Kleine Kraaienrun kan meegedaan worden door jongens en meisjes tot 12 jaar. De start is om 10.00 uur. Aan de finish wachten medailles en heerlijke pannenkoeken van de Pannekoe. De snelsten worden beloond met leuke prijzen van De Theetuin.

Tijdregistratie

Ook de Kraaienrun voor volwassenen en 12+ heeft dit jaar start en finish op het wielerparcours. Wel wordt het parcours verlaten voor een rondje van vijf en een rondje van tien kilometer, die de deelnemers naar het Waalbos brengt. Rond 11.00 uur klinken de startschoten voor deze lopers. Dit jaar is er voor het eerst elektronische tijdregistratie. Voorgaande jaren moest de eindtijd op de streep grof worden geschat. Ook lopers die mindere tijden op de klok brengen zijn overigens van harte welkom. Het gaat om de gezelligheid en vooral om het goede doel. “De laatste keer hadden we 360 inschrijvingen. Het zal prachtig zijn als we nu de 500 halen!” klinkt Rutten hoopvol.

Vlaggenverkoop

Men kan het doel van de Kraaienrun ook steunen zonder te rennen. Er zijn Rijsoordvlaggen te koop, die men op de dag van het evenement feestelijk kan laten wapperen. Voor meer informatie over de inschrijving voor de Kraaienrun en het bestellen van vlaggen: www.kraaienrun.nl.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.