Sport

Rens in ’t Veld en Edgar de Weerdt winnen Oudelande open

Tennisvereniging d’Oudelande beleefde bij haar Open toernooi een van de beste edities ooit. In het jubileumjaar (45 jaar bestaan), mocht het toernooi rekenen op een grote lijst deelnemers en geweldig tennisweer.

In de categorie met de beste tennissers (HD 3) waren het de verwachte winnaars. Regionale toppers Rens in ‘t Veld en Edgar de Weerdt hoefde door een opgave maar 1 wedstrijd te spelen tegen de lokale toppers Mitchell Slingerland en Youri van der Kamp. Zij konden alleen in de 2e set redelijk mee, maar verloren met duidelijke cijfers (6-1 6-4) van de Weerdt en in ’t Veld. De winnaars waren na het uitvallen van hun 2e partij bereidt nog een afsluitende demonstratiewedstrijd te spelen op de finaledag. Wedstrijdleider Pieter van der Linde Speelde met in ’t Veld en de Weerdt speelde met gastspeler Matthew Rijkhoek nog een wedstrijd van hoog niveau.

In het gemengd dubbel spel in de 3 categorie was er 1 duo duidelijk de sterkste. Gustavo Masu  en Lara Akgul waren niet het hoogst geplaatst maar wonnen wel alle 3 hun wedstrijden. De beslissende partij tegen het eerste geplaatste duo Benny Baks en Kelly van Hoof werd maar net gewonnen (5-7 7-5 6-1). De overige partijen werden eenvoudig in 2 sets gewonnen.

In de Herendubbel 4 waren het Oudelande spelers Rodney Fortes en Jasper Kooke die voor eigen publiek de titel mochten opeisen tegen de verassende finalisten Chris den Breejen en Daan Bruijsten. Fortes en Kooke wonnen de eerste set met 6-3 maar Bruijsten en den Breejen wonnen de tweede set met 1-6. Gesteund door het thuispubliek kwamen Fortes en Kooke al broeg in de derde set op een voorsprong en dit werd niet meer weggegeven. Met 6-3 set- en daardoor wedstrijdwinst mochten zij de titel in ontvangst nemen. Den Breejen won nog wel het gemengd dubbelspel in de 5 categorie samen met Robin de Koning. Met 6-0 6-1 waren zij veel te sterk voor Michel westerduin en Sandra Berkhoudt.

Ook het enkelspel kwam aan bod in de 4 categorie. Bij de dames won Olivia Schoone de dames enkel 4 poule.

De wedstrijdleiding en de barcommissie kijken terug op een zeer geslaagde week. Het park was de gehele week drukbezocht en door het goede weer konden alle wedstrijden altijd doorgang vinden op de mooie nieuwe banen bij Oudelande. Het stijgende aantal deelnemers geeft de toernooicommissie goede hoop dat in 2025 dit succes nog wordt overtroffen.