Rentree Robert Kosten met 3-4 winst bij MSV ‘19

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april 2019, trad Slikkerveer aan op het complex van vv. Montfoort tegen MSV ’19 uit Montfoort.

De eigen velden waren in verband met een toernooi niet beschikbaar, waardoor noodgedwongen was uitgeweken naar het buur-complex van de zaterdagclub. Trainer André Stafleu kon vandaag nog niet beschikken over Damion Janssen, Steven de la Rambelje, Chevillio Halden, Jeroen Capelle en Nick Geluk.

In de tweede minuut van de wedstrijd kreeg Slikkerveer al haar eerste kans van de wedstrijd. Cerezo Fung-A-Wing schoot hard op doel vanaf de rand van de zestien. Keeper Oostrom stond echter goed op zijn post. In de negende minuut kreeg ook MSV ’19 haar eerste kans, maar die was wel meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door een verdediger van richting verandert, waarna de bal precies in de voeten kwam van Jort van Geffen, die vanaf de rand van de zestien beheerst binnen schoot: 1-0. Drie minuten later kon keeper Oostrom de bal maar net naast tikken na een geplaatst schot van Dylan Vrijman. Tien minuten later verraste Dijmon Tewelde ook bij keeper Oostrom. Een vrije trap werd namelijk door niemand aangeraakt, maar met zijn vingertoppen kon hij de bal nog naast tikken. In deze periode was Slikkerveer ook aardig wat druk op het doel van tegenstander aan het opbouwen. In de 24-ste minuut leverde dat ook resultaat op. Een voorzet vanaf de rechterflank van Danny Rijnberk belandde via de billen van Cerezo Fung-A-Wing bij Dylan Vrijman. Zijn schot op het doel werd geblokkeerd, maar de bal die daarna voor de voeten van Ronald Capelle terecht kwam, werd daarna onberispelijk hard ingeschoten: 1-1. Helaas duurde deze vreugde maar kort, want drie minuten later lag de bal er al weer in aan de andere kant.

Wouter Scholman kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien en schot geplaatst in de hoek, onbereikbaar voor Patrick Werkhoven: 2-1. Daarna kwam Slikkerveer nog even goed weg toen Timo Bakker alleen voor het doel naast schoot. In de 38-ste minuut werd Cerezo Fung-A-Wing goed aangespeeld op de rand van de zestien en met een bekeken schot plaatste Cerezo de bal in de touwen: 2-2. Slikkerveer leek weer het heft in handen te kunnen nemen, maar binnen een minuut lag de bal aan de andere kant weer in het net. Bart Vianen ronde een aanval over de rechterflank af voor het doel: 3-2. Voordat het rust werd moest Patrick Werkhoven nog een vrije trap onschadelijk maken en zag Danny Rijnberk zijn afstandsschot naast gaan. Ook werd een geblesseerde Cas Leenders vervangen door Jair Umarella, maar het bleef bij de 3-2 bij rust.

In de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Timo Bakker schoot via de vingertoppen van Patrick Werkhoven tegen de paal. Ook Jort van Geffen kreeg nog een grote kans voor MSV ’19, maar hij schoot gelukkig naast. Dat er iets geforceerd moest worden besefte trainer André Stafleu heel goed en bracht met Miguel Oole Garcia en Robert Kosten twee verse aanvallende krachten. Voor Robert Kosten waren het de eerste minuten van dit seizoen. Pas zes minuten op het veld werd Robert Kosten goed weggestuurd door Dylan Vrijman. Met een prachtige lob over de uitkomende keeper Oostrom viel meteen de 3-3 binnen. Twee minuten later had Ronald Capelle een treffer verdiend na een geweldige slalom door de complete defensie van MSV ’19. Alleen keeper Oostrom bleek een te grote sta in de weg te zijn en redde nipt.

In de 80-ste minuut bracht Patrick Werkhoven redding met zijn voeten op een inzet van dichtbij en zo golfde het in de slotfase over en weer, omdat beide ploegen wilden winnen. Bij een aanval van Slikkerveer raakt Miguel Oole Garcia zo geblesseerd aan zijn enkel, dat hij niet meer verder kon. Slikkerveer moest door in ondertal, want wisselen mocht niet meer. In de 90-ste minuut schoot Robert Kosten een corner van Ronald Capelle in één keer uit de lucht op doel, maar het schot kon nog gepakt worden door Oostrom. In de derde minuut van de blessuretijd zette Slikkerveer nog een laatste aanval op met een lange bal van achteruit werd deze goed doorgekopt door Cerezo Fung-A-Wing op Robert Kosten. Die maakte zich goed breed, kon doorgaan naar keeper Oostrom en plaatste de bal keurig langs de keeper: 3-4. Een heerlijke rentree op deze manier voor Robert Kosten. Bijna meteen daarna floot scheidsrechter Durgunsu voor het eindsignaal.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders (43 – Jair Umarella), Boy van Reede, Danny Rijnberk, Jesse Ringlever, Rene Beute (64 – Robert Kosten), Dijmon Tewelde (64 – Miguel Oole Garcia), Cerezo Fung-A-Wing, Ronald Capelle en Dylan Vrijman.