Sport

Revalideren als een professional

Het vrouwenvoetbal is populairder dan ooit. Zo’n 160.000 meisjes en vrouwen trappen wekelijks een balletje. Soms gaat dat wel eens mis en moet een speelster geblesseerd afhaken. Niet bij alle clubs kunnen speelsters rekenen op begeleiding bij het herstellen van een blessure. Laat staan professionele begeleiding. Bij Sportgeneeskunde Rotterdam kan dat nu wel. Fu-sang Pott staat daar klaar om voetbalsters weer snel terug op het veld te krijgen.

In de regio Rijnmond voetballen naar schatting zo’n 30.000 vrouwen en meisjes op alle niveaus. Van gemengde teams bij de pupillen tot en met de Eredivisie zijn vrouwen wekelijks op het veld te vinden. Bij veel verenigingen zijn er vrijwilligers die speelsters kunnen helpen bij een blessure. Soms is dit niet genoeg en heeft een speelster intensievere behandeling nodig om weer terug te kunnen komen op haar oude niveau.

Sportgeneeskunde Rotterdam biedt hierbij ondersteuning met een nieuwe afdeling waar alle voetballende meisjes en vrouwen terecht kunnen met hun blessure en op professionele wijze worden begeleid bij hun herstel. Het maakt niet uit op welke niveau je speelt of hoe oud je bent. Het gaat erom dat je snel weer jouw favoriete sport kunt beoefenen. In samenwerking met fysiotherapeut van Feyenoord Rotterdam Damesbeloften (Fu-sang Pott), de sportarts van ADO Den Haag (Bas Bulder) en de assistent trainster van SBV Excelsior Vrouwen (Sandra van Tol), staat Sportgeneeskunde Rotterdam klaar om iedere voetbalspeelster als een professional te laten revalideren en herstellen.

Fu-sang Pott (21) is bij Sportgeneeskunde Rotterdam de Fysiotherapeut die voetbalsters begeleid bij het herstel van een blessure. Fu-sang voetbalt zelf al sinds haar zesde waarvan de afgelopen vijf jaar op het hoogste amateurniveau, de Topklasse. Fu-sang is ook fysiotherapeut bij Feyenoord vrouwen waar ze in een topsportomgeving mede zorgt draagt voor de hersteltrainingen van selectiespeelsters na blessures.

Iedere maandagavond staat Fu-sang klaar voor speelsters die onverhoopt een blessure hebben opgelopen tijdens de wedstrijd in het weekend. In deze blessure screening kan iedere blessure worden beoordeeld en kunnen de juiste keuzes voor behandeling worden gemaakt.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je terecht bij Fu-sang Pott via telefoon of Whatsapp op 06 5117 1278

Foto: Jan Pott