Zaterdagmiddag heeft Rijsoord na de blamerende nederlaag van vorige week revanche op zichzelf genomen door in de thuiswedstrijd Achilles ’29 met 4-1 te verslaan. De bezoekers kregen in de eerste helft enkele opgelegde kansen, maar verzuimden verder dan de 0-1 afstand van Rijsoord te nemen. Dat trok in de tweede helft het initiatief naar zich toe en wist uiteindelijk ruim winnend te wedstrijd af te sluiten.

Naast de al geblesseerde Berry de Groot moest ook Leon van den Heerik voor deze wedstrijd afhaken. De hamvraag was natuurlijk in hoeverre Rijsoord hersteld was van de misser tegen Sportlust. De tegenstander, Achilles ’29, had nog geen punten gescoord en was dus een team waartegen het vertrouwen in eigen kunnen hersteld zou kunnen worden. Maar de tegenstander dacht er precies hetzelfde over en liet met name in de eerste helft zien over een goed team te beschikken. Snelle aanvallen en een gevaarlijke aanvaller in de persoon van Solace Osarugue Uyi-olaye. Maar tussen gevaarlijk en effectief ziet nog steeds een groot verschil. Het zou een eerste helft worden waarin de twee teams elkaar goed in evenwicht hielden. Echter de bezoekers hadden in die eerste helft zomaar met meer doelpunten van Rijsoord afstand kunnen nemen, maar Uyi-olaye kreeg drie opgelegde kansen en deed er driemaal niets mee. Eenmaal was hij dicht bij een treffer, maar doelman Ragip Özrak pakte de bal net voordat hij de doellijn zou passeren. Protesten voor een doelpunt werden door de goed leidende scheidsrechter Michielsen weggewuifd. En wat liet Rijsoord in die eerste helft zien? Ook goede aanvallen met kansen voor Jimmy van der Vaart, Casper Gerritse en Nelson Costa de Brito. Echter zij kwamen ook niet tot scoren. Dat deed wel Solace Osarugue Uyi-olaye na iets maar dan een half uur spelen. Hij omzeilde netjes de buitenspel, speelde ook doelman Özrak uit en toen was het eenvoudig om in het lege doel te scoren; 0-1. Een tegenvaller voor de thuisploeg, maar die liet niet de ‘koppies’ hangen en probeerde nog voor de rust de gelijkmaker te maken. Maar het ‘hakkie’ van Nelson Costa de Brito lukte net niet, zodat Rijsoord met een minimale achterstand de kleedkamer moest opzoeken.

Man of the match

In de tweede helft een sterk aanvallend Rijsoord en een tegenvallend Achilles ’29, dat duidelijk niet de vorm van de eerste helft meer kon bereiken. Tevyn Biekman ontpopte zich in de tweede helft in de ‘man of the match’. Hij ging steeds sterker spelen en werd de grote plaaggeest voor de verdediging van Achilles ’29. Hij maakte het zijn tegenstanders knap lastig en wel zodanig dat Sharif Lopez hem onreglementair afstopte in het strafschopgebied. Romain van Bruggen ontfermde zich over de toegekende strafschop: 1-1. Rijsoord voelde dat er meer in zat en voerde de druk op. Enkele minuten na de gelijkmaker kopte Casper Gerritse Rijsoord uit een voorzet van Mike van Dongen fraai naar een 2-1 voorsprong om vijf minuten later die voorsprong met alweer een kopbal uit te bouwen naar 3-1. Nu was Tevyn Biekman de aangever. Rijsoord nam duidelijk revanche op zichzelf en tien minuten voor het einde werd de eindstand van 4-1 bereikt. Een schot van Casper Gerritse werd geblokt door doelman Patryk Marcin Prus, maar uit de rebound scoorde Jimmy van der Vaart de vierde treffer voor Rijsoord. Een prima uitslag, waarin Rijsoord heeft laten zien een prima wedstrijd neer te kunnen zetten. Natuurlijk was Achilles ’29 in de tweede helft van een beduidend minder niveau, maar dan nog moet je altijd zelf de verdediging goed gesloten houden en kansen creëren. En dat deed Rijsoord zaterdagmiddag goed.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Rijnvogels op het programma. De ploeg uit Katwijk won zaterdag nipt de uitwedstrijd tegen de staartploeg ’s-Gravenzande en heeft nog geen punt verspeeld. Het zal een zware wedstrijd worden, maar met de instelling van afgelopen zaterdag moeten er voor Rijsoord kansen liggen.

Opstelling: Ragip Özrak – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Jimmy van der Vaart (88. Chris Promes) – Danilo Alkema – Tevyn Biekman – Stephan Ooms (88. Lorenzo van der Heijden) – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse (83. Donovan Lioe Anjie).