Sport

Ridderkerk City Run groot loopsucces

Op zondag 17 september 2023 werd de 1e editie van de Ridderkerk City Run gehouden in hartje Ridderkerk. Het wedstrijdprogramma startte om 14.00 uur met de Kidsrun. Daarna volgden nog de 5 en 10 kilometer.

Kinderburgemeester Meike Oosterwijk verrichte de start van de KidsRun, waar een groot aantal kinderen aan meededen. Zij liepen 1,5 kilometer door het centrum van Ridderkerk. Daarna gaf wethouder Fleur Stip het startsignaal voor de andere twee wedstrijden. In totaal liepen ruim 600 deelnemers mee aan deze hardloopwedstrijd, die daarmee een groot succes mag worden genoemd.

Alle deelnemers kregen een mooi aandenken aan de 1e editie van de Ridderkerk City Run. Daarnaast was het gezellig druk rondom het Koningsplein, waar RTV-Ridderkerk ook een rechtstreekse radio-uitzending verzorgde. Uiteraard was er ook veel publiek dat de deelnemers aanmoedigde.

Op de 5 kilometer was Mario Poldervaart de snelste bij de mannen. Hij werd gevolgd door Twan Kleywegt en Nathan Kuling. Bij de dames was Lindsey Faken de snelste en werden Mandy Goedhart en Hanneke Konijnenburg tweede en derde. Ook bij de 10 kilometer was Lindsey Faken weer de snelste dame.

Foto’s: Roelie ’t Jong