Ridderkerk goed op dreef bij World Police and Fire games

De afvaardiging uit Ridderkerk was bij de World Police and Fire games donderdag goed op dreef. Voor een groot publiek werd gestreden om de hoogste eer bij de Muster (Hose cart & Bucket brigade). De resulteerde in een mooie eerste plek bij het ochtend deel en een tweede bij het middag deel.

Onder leiding van Sebastiaan Heyman streden, Bernard Oevermans, Maurice de Veth, Dennis van de Lagemaat, Joost Stok, Arjan den Besten en Robert van de Linden op de Binnen Rotte in Rotterdam op twee spel onderdelen. In de ochtend dienden de brandweermensen met een handkar en slangen een traject af te leggen waarna ook nog een straal water moest worden opgebouwd. Hier bleef de ploeg de collegae uit Madrid en Istanboel voor. ’s Middags moest de ploeg in rap tempo een ton met 200 liter water vullen. Hierbij diende eerst een trap te worden opgezet waarna met emmers een vat met 200 liter water te worden gevuld. Hier kwam de ploeg 3 seconde te kort voor de hoofdprijs die nu naar het Turkse Istanboel ging. Maar met een tweede plek bleef de ploeg de concurrentie uit Spanje, Turkije en België voor. De leiding van de W.P.F.G. kon trots zijn op de afvaardiging uit Nederland (Ridderkerk) met de goede resultaten. 

Met de Ridderkerkers spelen duizenden sporters van geüniformeerde diensten uit de gehele wereld, tijdens 63 verschillende sportonderdelen, tot zondag op verschillende spelonderdelen. Zondag is op de Coolsingel de sluitingsceremonie.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten kijk eens op de site World Police & Fire Games Rotterdam 2022 – In Sport We Unite (wpfgrotterdam2022.com).  

Foto’s: Hans Muntz