Sport

Ridderkerkse leerlingen in actie op de fiets

Leerlingen van Ridderkerkse basisscholen en het Máximacollege fietsten op donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2024 alvast warm voor de doorkomst van de Tour de France Femmes door Ridderkerk deze zomer.

Het programma werd georganiseerd door Rotterdam Cycling on Tour, een scholenproject dat jongeren in de doorkomstgemeenten van de wedstrijd kennis laat maken met wielrennen en de wielerwedstrijd in aanloop naar de Tour de France Femmes.

In sporthal De Wissel namen de leerlingen vorige week op de fiets tegen elkaar op. Ze fietsten virtueel de slotetappe op de Champs-Elysees en kregen oefeningen om te leren hoe blessures te voorkomen. Daarnaast was er aandacht voor verkeersveiligheid, waarbij de leerlingen spelenderwijs leerden hoe onveilig het gebruik van een smartphone op de fiets is. Wethouder Fleur Stip (sport & evenementen) bracht vrijdagochtend een bezoek aan De Wissel: “Het is super leuk om te zien hoe de leerlingen gemotiveerd worden om te bewegen en tegelijk veel plezier met elkaar hebben.”

In augustus 2024 vinden de eerste drie etappes van de Tour de France Femmes in Nederland plaats. De tweede etappe op 13 augustus, een rit van Dordrecht naar Rotterdam (73 km), loopt door Ridderkerk. ’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland.

Meer informatie over de Tour de France Femmes is te vinden op letourfemmes-rotterdam.nl. Binnenkort wordt op onze website meer informatie geplaatst over de doorkomst van de tweede etappe op 13 augustus in Ridderkerk.

Foto: Gemeente Ridderkerk