Rijsoord behoudt de koppositie

Met een forse winst op BCVB heeft Rijsoord zaterdagmiddag de koppositie kunnen behouden. Ook Kloetinge en SHO wisten hun wedstrijd te winnen en dus wijzigt er niets in de kop van de eerste klasse B.

Rijsoord had nog wat goed te maken tegen het team uit Bergschenhoek, dat in de eerdere uitwedstrijd ruim van Rijsoord wist te winnen. Voor deze wedstrijd had trainer Steef Buijs weinig kopzorgen, alleen zijn vaste spits Mike van Gool ontbrak. Die zat later wel als reservespeler op de bank, maar hij werd niet ingezet. Casper Gerritse vulde de lege plek op en deed dat meer dan verdienstelijk. Aan de andere kant in de verdediging oud-Rijsoordspeler Leon van den Heerik en zo kon het gebeuren dat twee neven in het veld tegenover elkaar stonden. Net als vorige week zaterdag in Brielle was de stormachtige wind ook nu weer spelbreker en werd het mede daardoor niet een vlekkeloze wedstrijd.

Afgekeurd

In de eerste helft, waarbij de bezoekers startte met iets meer voordeel van de wind, gebeurde aanvankelijk niet heel veel. Beide teams zochten daar waar mogelijk de aanval, echter de verdedigingen hadden hun zaak goed op orde, zodat er nauwelijks kansen ontstonden. De laatste tien minuten van de eerste helft waren vermakelijker voor de bezoekers van de wedstrijd. Eerst werd zeven minuten voor de rust een doelpunt van Casper Gerritse wegens buitenspel afgekeurd. En nog geen minuut later keek Rijsoord tegen een achterstand aan. Darlison Gerardus zal zich dit doelpunt zeker aanrekenen, want de verdediger was een toppunt van besluiteloosheid toen hij de bal in het strafschopgebied probeerde af te schermen in plaats van ‘rücksichtsloos’ weg te werken. Mitchell Hendriks greep de kans, zette zijn voet tegen de bal en schoot die van dichtbij in het doel van Ragip Özrak; 0-1. Een domper voor de Kraaien, die dit echter alweer drie minuten later gelijk trokken. Eerst was het Zepp Jacobs, die een schot door doelman Mark Gaerthe naast zag het doel zag tikken. En een minuut later was het Berry de Groot, die de doelman ook testte. Echter nu ging de bal het veld weer in en Casper Gerritse liet zich dit kansje niet ontnemen; 1-1. Het zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft kwam Rijsoord al snel op voorsprong. Darlison Gerardus had over rechts de aanval gezocht en trok de bal scherp voor. Een overstapje van Casper Gerritse bracht Zepp Jacobs ineens in een riante positie; 2-1. Vier minuten later kon BVCB langszij komen en ging een van richting veranderd schot naar het doel van Rijsoord, echter met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Ragip Özrak de gelijkmaker voorkomen. Rijsoord drukte in deze fase van de wedstrijd niet door en dat gaf de bezoekers het idee dat er meer te halen was. Echter in de 65e minuut had Khalid Rahli de derde treffer voor Rijsoord maar voor het ‘oprapen’. Nadat hij zich prima vrij had gespeeld en alleen nog doelman Gaerthe nog voor zich had, joeg hij de bal in plaats van tussen de palen huizenhoog over het doel. Het was tekenend voor Rahli deze zaterdagmiddag. Keihard werkend, maar niet altijd even gelukkig in de acties. Tien minuten voor het einde moest BVCB met tien man verder, omdat Nick Walbeek met een tweede gele kaart de kleedkamer kon opzoeken. Eerder was trainer Jan Everse ook al door scheidsrechter Gijs Nefkens weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Een minuut na het wegsturen van Walbeek kwam de derde treffer er toch voor Rijsoord. En weer was het Casper Gerritse, die op de goede plek stond. Melvin Zaalman drong vanaf links het strafschopgebied binnen en legde de bal prima breed op Gerritse; 3-1. De supporters van Rijsoord konden nog niet met een gerust hart achterover leunen, want met nog een kwartier te spelen brachten de tien mannen van BVCB de achterstand weer terug tot één doelpunt. Jeremy Stork nam het doelpunt voor zijn rekening; 3-2. Echter invaller Jimmy van der Vaart zorgde weer voor een veiliger marge. De spits speelde zich prima vrij en rondde het ook netjes af; 4-2. In blessuretijd nog een uitstekende kans voor Berry de Groot, maar die had het ‘kunstje’ van Khalid Rahli afgekeken en schoot de bal in een meer dan riante positie hoog over. Al met al een prima overwinning onder weer barre weersomstandigheden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Het team verloor zaterdag in Zeeland van Kloetinge en staat op de tiende plaats. Daarmee is het team nog niet uit de zorgen voor een eventuele nacompetitie en zal het zeker van Rijsoord willen winnen. De Kraaien zijn dus gewaarschuwd.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen (86. Stefan Havelaar) – Berry de Groot – Khalid Rahli (80. Stephan Ooms) – Casper Gerritse – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (72. Jimmy van der Vaart).