Rijsoord blijft puntloos

En ook na de vierde wedstrijd staat Rijsoord nog steeds met lege handen. Ook het bezoekende SHO bleek toch een maatje te groot voor de elf van Rijsoord, dat ondanks het harde werken en een grote inzet met een 1-4 nederlaag de wedstrijd afsloot. Het meest teleurstellende is dat er weinig perspectieven zijn waarop Rijsoord verder moet kunnen bouwen. Daarvoor komt het team op dit moment tekort om het de tegenstanders in de eerste klasse echt moeilijk te maken.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest geconstateerd worden dat de lijst met geblesseerde spelers nog niet echt veel kleiner is geworden. Assistent-trainer William Rijsdijk nam namens de afwezige Marco van Rijn de honneurs waar. Leuk was het om te zien dat de gebroeders Versteeg in het hart van de defensie werden gestationeerd, zodat er in ieder geval voldoende lengte in de verdediging van Rijsoord was. De hoop van de aanwezige supporters was dat Rijsoord een tijdje de ‘nul’ kon vasthouden en wellicht met een uitval de score zou kunnen openen. Echter ook dit was weer een illusie, want na al tien minuten moest doelman Bal de eerste bal uit het doel halen. Een afstandsschot van Kevin Angel Queijo stuitte net voor de doelman van Rijsoord op en verdween onhoudbaar in het doel; 0-1. Rijsoord bleek niet bij machte om het SHO echt moeilijk te maken. Alle dieptepasses werden een prooi van de verdediging van de bezoekers. Zeker omdat Kevin Versteeg in de verdediging was opgesteld kon van zijn sterke kant, het doorkoppen van ballen, geen gebruik worden gemaakt. Met een half uur gespeeld te hebben kreeg Rijsoord een tweede doelpunt ‘om de oren’ en het was weer dezelfde speler van SHO, die het vonnis voltrok. Wederom met een afstandsschoot dat van richting werd veranderd en Zafer Bal kansloos liet; 0-2. Rijsoord moest het in die periode vooral hebben van spaarzame uitvallen en de snelheid van Jari Bendt. Helaas hadden de spelers van Rijsoord weinig handelingssnelheid en waren de spelers van SHO altijd net iets eerder bij de bal, waardoor de meeste aanvallen werden afgeslagen. Kort voor rust was er een snelle uitval over links en zette Damian Muller de bal scherp voor. Echter zijn voorzet kwam niet aan bij Jari Bendt, waarna SHO weer een nieuwe aanval kon opzetten.

Scoren

Tijdens de rust, waarin niet minder dan negen jeugdteams van Rijsoord als herfstkampioen werden gehuldigd, wisselde William Rijsdijk in de hoop wat meer vat op het spel te krijgen, echter al acht minuten na de rust was het weer SHO dat scoorde en de stand op 0-3 bracht. Was Rijsoord dan helemaal kansloos? Neen, met iets minder dat een half uur te spelen was er een prima steekpass van Danny Haasdijk op Guido Peelen, maar die kwam niet voorbij doelman Niels Steehouwer van SHO. Dat lukt zeven minuten later wel bij Jari Bendt, die in het strafschopgebied een voorzet van Francesco Messina fraai afrondde; 1-3. Het zou het laatste wapenfeit van de thuisploeg zijn, want in de voorlaatste minuut van de wedstrijd kon Rik Schouten de 1-4 aantekenen. Hierbij zag de verdediging van Rijsoord er niet solide uit en was het voor Schouten vrij eenvoudig om dit buitenkansje af te ronden. De goed leidende scheidsrechter Hornes liet niet al te lang doorspelen en kan terugzien op een goede wedstrijd.

Volgende week is er geen competitie en de eerstvolgende competitiewedstrijd is op 29 oktober als Rijsoord op bezoek gaat bij De Zwerver. De Rotterdammers verloren zaterdag met 5-1 en staan, evenals Rijsoord met nul punten, op de laatste plaats. Deze wedstrijd moet door Rijsoord gewonnen worden en wellicht kan die winst als opsteker worden gebruikt. Technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Zafer Bal – Kevin Versteeg -Timo Versteeg – Niek Meijer (72. Jochem Kouwenhoven) – Chakib Lechheb (70. Francesco Messina) – Jari Bendt – Stefan Havelaar – Damian Muller – Mike Hoogstad – Luca Bouwmeister (46. Guido Peelen) – Dogukan Kulup (46. Danny Haasdijk).