Rijsoord blijft puntloos

En ook zaterdagmiddag lukte het Rijsoord niet om de eerste punten binnen te halen. Tegen ’s-Gravenzande ging het met 1-4 roemloos ten onder. Daar waar vorige week nog aanspraak op een punt gemaakt mocht worden, kwam Rijsoord er deze wedstrijd nauwelijks aan te pas. Het verschil tussen ‘net niet’ voor Rijsoord tegen een ‘net wel’ van ‘s-Gravenzande kwam duidelijk tot uiting in de cijfers.

Natuurlijk werd er deze wedstrijd door de spelers van Rijsoord keihard gewerkt en waren er regelmatig leuke acties en aanvallen te zien. Maar het was te vaak ‘net niet’ en dat laatste stukje bepaalt of je een wedstrijd wint of verliest. Deze wedstrijd kon trainer Clemens Bastiaansen dezelfde spelers opstellen als vorige week in Doorwerth. Toen werd door Rijsoord een goede wedstrijd gespeeld en de hoop was dat die lijn zou worden doorgetrokken tegen ‘s-Gravenzande. De Westlanders hadden vorige week wel ruim gewonnen, maar de meeste doelpunten werden gescoord toen de tegenstander nog met tien man in het veld stond. Echter de bezoekers zouden rond het eerste kwartier alle hoop op een goed resultaat voor de thuisploeg vermorzelen. In de negende minuut moest Rijsoord gewaarschuwd zijn, toen Frank Broos uit een vrije schop van Sander Koelewijn in kansrijke positie naast schoot. Twee minuten later was het dezelfde Koelewijn die zijn schot door doelman Fernandes gestopt zag worden. Maar nog eens een minuut later was het dan wel raak en het was Twan van Meerten, die de score opende; 0-1. Maar het was nog niet over. Na net een kwartier gespeeld te hebben, dreef Lorenzo Braaf de bal op, maar verspeelde die aan een tegenstander. Hij rekende nog op een vrije schop, maar de goed leidende scheidsrechter Xander Stoffer wilde van niets weten. De verdediging van Rijsoord was uit balans en van verre afstand tekende Sander Koelewijn de tweede treffer voor ’s-Gravenzande aan. Frank Broos zou in die periode ook nog de lat raken. De bezoekers waren in die periode veel doortastender en, behalve soms wat leuke aanvallen, kon Rijsoord daar niet veel tegenover zetten. Dat werd wel wat anders in het tweede deel van die eerste helft. De bezoekers hoefden niet zo nodig meer en dat leverde wat mogelijkheden voor de Kraaien op. Met bijna een half uur gespeeld te hebben, kwamen er wat kansjes voor de thuisploeg. Eerst was er een leuke kans, maar dat schot smoorde in het strafschopgebied in een woud van benen. Kort daarna weer een snelle uitval van Rijsoord, maar Shamir de Jesus schoot de bal recht in de handen van doelman Jurrian Jouvenaar. Zo waren er nog wat meer mogelijkheden, maar Rijsoord was net niet scherp genoeg om daarmee echt gevaarlijk te zijn. Tot in de 36e minuut toen Rijsoord weer een snelle aanval opzette en de voorzet van Shamir de Jesus doeltreffend werd afgerond door Nick Ruigrok; 1-2. Dit zou tevens de ruststand zijn.

Kansloos

De supporters van Rijsoord gingen er de tweede helft maar eens goed voor zitten, want gehoopt werd dat de aanvallende lijn van de thuisploeg ook in de tweede helft zou worden vastgehouden. Maar die hoop werd al snel de grond in geboord, want binnen zes minuten lag nummer drie achter doelman Fernandes. En weer was het Frank Broos, die de eer opeiste en met een vlammend schot doelman Fernandes van grote afstand kansloos liet; 1-3. De kansen bleven voor ’s-Gravenzande, want zowel Patrick Triep als Rick Boers konden een goede kans niet afronden. Het zou uiteindelijk 1-4 worden door alweer Frank Broos, maar aan dit doelpunt kleefde duidelijk een geur(tje) van buitenspel, maar de assistent wilde van niets weten. En daarmee eindigde de wedstrijd in een teleurstellend verlies voor de thuisploeg dat ook de zesde wedstrijd geen punten kon scoren. Daarmee is de start in de hoofdklasse A de slechtste tot nu toe. Rijsoord laat regelmatig goede acties zien en ook het niveau is alleszins acceptabel. Alleen op de cruciale momenten is het team niet sterk genoeg of wellicht te onervaren voor een hoofdklasse.

Volgende week krijgt Rijsoord weer een nieuwe kans om de eerste punten binnen te halen als de uitwedstrijd tegen Achilles Veen op het programma staat. Achilles Veen verloor zaterdag met 2-1 bij FC Rijnvogels en heeft inmiddels vier punten verzameld. Het zou een mogelijkheid voor de Kraaien kunnen zijn, maar dan moet het wel voor de volle 100 procent meezitten.

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk (58. Makeko Koroma) – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermendjan (58. Joel Shahzad) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Danny Haasdijk – Shamir de Jesus – Angelo Ravenberg.