Rijsoord complimenten en een punt

Daar waar Rijsoord al enkele malen de complimenten kreeg voor het goede spel, maar wel met lege handen bleef staan waren er in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Capelle wederom de complimenten, maar nu namen de Kraaien wel een dik verdiende punt mee naar Rijsoord (1-1). Het was het resultaat van een wedstrijd, waarin Rijsoord gelijkwaardig was aan lijstaanvoerder Capelle, dat met dit gelijke spel de hete adem van enkele achtervolgers nadrukkelijk in de nek gaat voelen.

Kijkend naar de wedstrijd van zaterdagmiddag was natuurlijk de vraag hoe Rijsoord zich zou houden tegen de kampioenskandidaat Capelle. De thuisploeg had zaterdag drie punten verspeeld en de verwachting was dat die deze maandagmiddag vooral in Capelle wilde houden. Degradatiekandidaat Rijsoord zou een gewillig slachtoffer moeten worden om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Maily Lopes en Lorenzo Braaf keerden weer terug van een schorsing en Joep Nooteboom verving na zaterdag al ingevallen te zijn de geblesseerde doelman Tomas Fernandes. De wedstrijd stond onder leiding van Ronald Mol en die zou een prima wedstrijd fluiten.

Strafschop

Alle verwachtingen voor een goede afloop werden al na zes minuten voor Rijsoord de grond in geboord toen de thuisploeg een terechte strafschop kreeg toegekend. Angelo Ravenberg liep zijn tegenstander in het strafschopgebied omver en Sander Fischer ontfermde zich over deze vroege meevaller. Doelman Joep Nooteboom was kansloos; 1-0. Ook wel zorgen over de fysieke gesteldheid van enkele spelers, want al binnen tien minuten waren er blessurebehandelingen voor Lorenzo Braaf en Romano Niamut, die gelukkig wel konden doorspelen. Capelle speelde in een hoog tempo en wilde de vieze smaak van het verlies van zaterdag gauw wegspoelen met nog een doelpunt. Rijsoord zat er bovenop en gaf de thuisploeg nauwelijks kans om tot een goede aanval te komen. De thuisploeg raakte daardoor zichtbaar geïrriteerd. Aan de andere kant was het ook Capelle dat op de bal joeg en het de spelers van Rijsoord lastig maakte. Er was weinig tijd om te handelen en er moest steeds snel gereageerd worden. Dat maakte de wedstrijd voor het publiek aantrekkelijk om naar te kijken. Rijsoord bood meer en meer tegenstand en werkte zich al snel op tot een gelijkwaardige tegenstander en zocht daar waar mogelijk de aanval. Na een kleine vijfentwintig minuten was er een prima schot van Gazar Dermendjan, maar zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Marc van Splunter. Zes minuten later weer een prima aanval van de Kraaien, maar nu schoof de spits de bal naast het doel. Ondanks de druk, die Capelle soms op Rijsoord wilde leggen, waren er toch nog goede kansen. Maar helaas werden die niet benut en met de minimale voorsprong voor Capelle ging de rust in.

In de rust werd Romano Niamut door Gianni Straal vervangen. Na negen minuten een foutje van doelman Joep Nooteboom en die bracht Marvin van der Made in een kansrijke positie, maar hij schoot de bal hoog over. Over de gehele wedstrijd gezien heeft Joep Nooteboom een goede wedstrijd gespeeld en bleek hij voor het team een betrouwbare sluitpost te zijn. Het valt ook niet mee om als derde doelman in de hoofdklasse te moeten optreden, maar de doelman van Rijsoord liet zich van zijn goede kant zien. Met nog een kwartier te spelen kon Fischer zijn club op een 2-0 voorsprong brengen, maar zijn kopbal werd op de lijn gered. En een minuut later mocht Rijsoord juichen. Nour-Eddine Kasmi mocht van rechts een vrije schop nemen en die kwam prima in het strafschopgebied terecht. Angelo Ravenberg rondde de voorzet doeltreffend af en bracht Rijsoord op gelijke hoogte met de thuisploeg; 1-1. Naast de veroorzaker van de strafschop nu ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker voor Rijsoord. Het zal hem een goed gevoel gegeven hebben. Trainer Clemens Bastiaansen wisselde regelmatig door. Naast de wissel in de rust had Nour-Eddine Kasmi al Nick Ruigrok vervangen en Joel Shahzad verving Danny Haasdijk. Ook Claudio Barros mocht als vervanger van Jayson Donk nog zijn opwachting maken. De invallers zorgden ervoor dat Rijsoord het goede niveau kon vasthouden en het kwam niet meer in de problemen.

Trainer Clemens Bastiaansen was na afloop een tevreden mens: “Ja, we hebben weer de complimenten voor ons goede spel, maar nu nemen we wel een punt mee. En die is dik verdiend. Dit was echt een teamprestatie en de gemaakte afspraken zijn goed nagekomen. Fijn dat het dan ook resultaat oplevert. En ik moet zeggen dat ook de invallers het prima hebben gedaan. Het niveau van de wedstrijd bleef gelijk en daar gaat het om.”

Opstelling: Joep Nooteboom – Jayson Donk (80. Claudio Barros) – Maily Lopes – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok (59. Nour-Eddine Kasmi) – Romano Niamut (46. Gianni Straal) – Danny Haasdijk (67. Joel Shahzad) – Angelo Ravenberg – Jardel Drenthe.