Rijsoord doet goede zaken in Brielle

Rijsoord heeft zaterdagmiddag goede zaken in Brielle gedaan, waar de gelijknamige thuisploeg met 0-2 werd verslagen. Door het verlies van SHO in Heinenoord en het gelijke spel van Kloetinge in Honselersdijk mag Rijsoord zich weer koploper in de eerste klasse B noemen.

Grootste spelbreker deze zaterdagmiddag was de stormachtige wind, waarvoor in het westen van het land zelfs code geel was afgegeven. Voorafgaand aan de wedstrijd moest eerst de ballenvanger met touwen worden vastgezet, anders zou de scheidsrechter de wedstrijd niet beginnen. Met enkele stevige touwen werd het eventueel omvallen van de ballenvanger voorkomen.

Het is alweer twee weken geleden dat Rijsoord tegen de onverwachte nederlaag in Honselersdijk opliep. Zowel de koppositie als de tweede periode werden daardoor verspeeld en dus was de vraag hoe het team zich hersteld had. Een uitwedstrijd in Brielle is immers niet altijd de gemakkelijkste opgave. De technische verantwoordelijke man deze wedstrijd was Marco Nijssen, want trainer Steef Buijs lag met griep op bed. Verdere ‘personele’ problemen waren er niet en dus kon een frisse selectie aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van Ernstjan van der Perk en die zou geen moeilijke middag hebben.

Lastig

Het zou voor beide teams en dan met name de eerste helft een erg lastige wedstrijd worden. De stormachtige wind stond schuin op het veld en Rijsoord koos ervoor om in die eerste helft te proberen van het windvoordeel gebruik te maken. Echter de stormachtige wind beïnvloedde het spel zichtbaar en beide teams hadden er, zowel aanvallend als verdedigend, last van. Na een vijftal minuten was het Brielle dat de score had kunnen openen. Een klutsbal zorgde ervoor dat Jeffrey Duijnstee kon doorbreken. Echter de verdediging reageerde attent en ondanks de hulp van Stevie Soares kwam Brielle niet tot scoren. Na ruim een kwartier kwam de eerste serieuze kans voor Rijsoord. Nelson Costa de Brito zette de bal scherp voor, maart Mike van Gool kon niet voldoende kracht achter de bal zetten om het doelman Marvin Godschalk echt lastig te maken. Echter in de 35e minuut kwam Rijsoord wel op voorsprong. Via Khalid Rahli kwam de bal terecht bij Zepp Jacobs, die volgend seizoen de kleuren van Brielle verdedigt, en vanaf de rechterkant van het strafschopgebied en gebruik makend van de storm zorgde hij voor de openingstreffer; 0-1. Het zou tevens de ruststand zijn.

Winterse bui

De tweede helft werd door scheidsrechter Van der Perk even uitgesteld. De teams stonden al op het veld, toen een spontane hagelbui hen weer naar het veilige ‘binnen’ deed vluchten. Na enkele minuten kon alsnog aan die tweede helft worden begonnen en daarin werd een aanvallend Brielle verwacht. Echter met uitzondering van de eerste tien minuten viel dat alleszins mee. Er vielen steeds grotere gaten tussen de aanval en verdediging van de thuisploeg en Rijsoord maakte daarvan dankbaar gebruik. Eerst was het nog wel Stevie Soares, die een schot net over de lat van doelman Özrak zag gaan. Rijsoord loerde op snelle uitvallen en aangezien dat niet de specialiteit van Mike van Gool is werd hij gewisseld voor Casper Gerritse. Zes minuten later zou deze wissel met een doelpunt worden gehonoreerd. Er was met Khalid Rahli een snelle uitval over rechts en hij wist met de juiste precisie Casper Gerritse in positie te brengen en die had geen moeite met dit buitenkansje; 0-2. Nog eens drie minuten later eenzelfde situatie, maar nu ontbrak het Rahli aan de precisie. Berry de Groot brak door en bedacht zich geen moment toen hij Khalid Rahli vrij zag staan. De rappe aanvaller had alle tijd om het derde doelpunt voor Rijsoord aan te tekenen, maar zijn schot belandde op de paal. Brielle kreeg een minuut later nog een goede kans om het de laatste twintig minuten spannend te maken, maar doelman Ragip Özrak stond op de goede plaats en zou er uiteindelijk voor zorgen dat Rijsoord deze zaterdagmiddag de ‘nul’ vast kon houden. Door de stormachtige wind kon van een echt goede wedstrijd geen sprake zijn, maar Rijsoord heeft laten zien zich het beste aan de omstandigheden te kunnen aanpassen.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd voor Rijsoord als BVCB op bezoek komt. Het team uit Berkel won zaterdagmiddag met een minimaal verschil van Westlandia. Trainer en technische staf wordt veel succes toegewenst.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (73. Melvin Zaalman) – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (58. Casper Gerritse) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs.