Sport

Rijsoord door het oog van de naald

Rijsoord ging zaterdagmiddag in het thuisduel tegen plaatsgenoot RVVH door het oog van de naald. “Drie gestolen punten”, was er na afloop van de wedstrijd in de wandelgangen van het ‘Kraaiennest’ te horen. Feit is dat Rijsoord geflatteerd van de hekkensluiter won en dat de bezoekers gewoon te weinig kregen. Maar de supporters van Rijsoord zal dat allemaal niet veel uitmaken. De drie punten blijven in Rijsoord en de Kraaien koploper.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden wellicht slechts weinigen RVVH een kans toebedacht. Tot nu toe waren er nog maar vijf punten bijeen gesprokkeld en het verschil met de voorlaatste ploeg (Heinenoord sinds zaterdag) is ook alweer vier punten. Rijsoord daarentegen sloeg vorige week een aanval op de koppositie succesvol af door bij Forum Sport ruim te winnen. Dus zou een overwinning van de thuisploeg eigenlijk tot de mogelijkheden moeten behoren. Maar de wedstrijden tussen Rijsoord en RVVH zijn nog de echte derby’s en roepen vaak extra krachten op. Dus was Rijsoord van tevoren gewaarschuwd en moest het alert zijn op een extra gemotiveerde tegenstander, waarbij in de personen van Donovan Lioe Anjie en Iby el Koebai ook nog eens twee spelers rondlopen die vorig seizoen nog de kleuren van Rijsoord verdedigden.

Ongewijzigd

Trainer Steef Buijs startte de wedstrijd met de opstelling, zoals hij dat de laatste week doet. Dus stond de jarige Desley de Wolf weer in de verdediging en vormde hij met Ard Hartman het centrale duo. Het eerste kwartier was duidelijk voor Rijsoord en in die periode had het team verder afstand van RVVH moeten nemen. Nu stond het ‘slechts’ 1-0 door een doelpunt van Mike van Gool. Christiaan Sprangemeijer bracht vanuit de verdediging van RVVH de bal naar voren, maar speelde hem te ver voor zich uit. Mike van Gool pikte de bal op en ging gelijk naar het doel van Danny Spelde. De omschakeling van de aanval naar de verdediging duurde te lang bij RVVH. Van Gool had meerdere afspeelmogelijkheden, maar liet de mooie kans zich niet ontnemen en scoorde fraai de openingstreffer; 1-0.

Daarna verviel Rijsoord in slordig spel en raakte het de grip op het middenveld kwijt. En die grip zou deze zaterdagmiddag ook niet meer teruggepakt worden. RVVH viel wat meer aan, maar kwam ook niet verder dan enkele speldenprikjes en mede daardoor kwam de verdediging van Rijsoord nauwelijks in de problemen. De slordigheden van Rijsoord gaven de bezoekers wel meer moed om nog meer de aanval te zoeken. En in de 40ste minuut was het dan ook raak en scoorde RVVH in de persoon van Gino Boers uit de enige echte kans de op dat moment verdiende gelijkmaker; 1-1.

Geflatteerd

In de tweede helft ging RVVH verder waar het voor de rust was gebleven. Daar waar mogelijk werd de aanval gezocht en de thuisploeg kon er weinig tegenover stellen. Er kwamen enkele zeer goede kansen voor RVVH, maar het ontbrak aan zuiverheid en als die er dan wel was, was er nog altijd een prima doelman bij Rijsoord in de persoon van Ragip Özrak. Met zijn reddingen hield hij zijn ploeg op de been. De supporters van Rijsoord hielden hun hart vast en verwachtten ieder moment een voorsprong voor RVVH.

Trainer Steef Buijs wisselde enkele malen, maar jammer was het dat Mike van Dongen genoodzaakt werd het veld te moeten verlaten. De verdediger van Rijsoord kreeg een schop in zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Darlison Gerardus nam zijn plaats in de verdediging in. Toch zou Rijsoord nog de winst naar zich toe trekken. Acht minuten voor het einde van de officiële wedstrijd kreeg Rijsoord net buiten het strafschopgebied een vrije schop toegewezen omdat Donovan Lioe Anjie Melvin Zaalman onreglementair afstopte. Mike van Gool meldde zich voor de vrije schop en legde de bal op het hoofd van Jimmy van der Vaart, die met een mooie kopbal doelman Spelde passeerde en Rijsoord op voorsprong bracht. Een overwinning, die tegen het spelbeeld in was, maar weinig Rijsoordsupporters die daarom maalden. Wel jammer voor RVVH, dat heeft laten zien over een betere ploeg te beschikken dat de stand op de ranglijst doet vermoeden.

Volgende week volgt voor Rijsoord alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De Kraaien gaan dan op bezoek bij Poortugaal, dat afgelopen zaterdag een prima overwinning in en bij Kloetinge behaalde. Desondanks is de ploeg nog op de elfde plaats in de competitie terug te vinden, maar Rijsoord is gewaarschuwd. Ook deze ploeg zal er weer op uit zijn om Rijsoord ‘pootje te lichten’ en dus zal weer optimaal gepresteerd moeten worden om als koploper de winterstop in te gaan.

Opstelling: Ragip Özrak – Ard Hartman – Desley de wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (73. Jimmy van der Vaart) – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool – Stephan Ooms – Mike van Dongen (75. Darlison Gerardus) – Zepp Jacobs (55. Melvin Zaalman).