Sport

Rijsoord en Nieuw-Lekkerland delen de punten

Het werd een waar voetbalgevecht op het sportpark aan de Vlasstraat in Rijsoord. Twee teams, die het tot nu toe teleurstellende seizoen voor de winterstop positief wilden afsluiten, maar uiteindelijk moesten toezien dat de punten gelijk werden verdeeld; 3-3. En dit alles onder de zwakke leiding van scheidsrechter Ron Wolf, die met zijn warrige beslissingen bijna de wedstrijd liet ontsporen. Gelukkig herpakten vooral de spelers zich en kon de wedstrijd verder probleemloos worden uitgespeeld.

Het was met name voor Nieuw-Lekkerland een roerig weekje. Vanwege de slechte resultaten werd trainer Bert Buizert ontslagen en alweer een week later zat zijn opvolger Ronald Hulsbosch op de bank. Hulsbosch was eerder van 2014-2018 trainer van Nieuw-Lekkerland en bezocht zijn oude club nog regelmatig. Hij had al eerder aangegeven dat hij klaar zou staan als Nieuw-Lekkerland hem nodig zou hebben. Samen met Bertus Duijnhouwer, oud-speler van de v.v. Rijsoord, vormt hij nu de technische leiding van Nieuw-Lekkerland. Het doel is om uit de onderste regionen weg te komen en de wedstrijd in en tegen Rijsoord zou daarvoor de eerste opstap zijn. Rijsoord kon zich door ziekte en blessures niet optimaal voorbereiden voor de ook voor de Kraaien zo belangrijke wedstrijd. Een gemis was natuurlijk Casper Gerritse, die nog niet hersteld was van de botsing met de doelman vorige week in de uitwedstrijd tegen DCV. Door deze personele zorgen zat er slechts één volwaardige wisselspeler op de reservebank, aangezien de andere reservespelers er al een wedstrijd in het tweede elftal op hadden zitten. Assistent-trainer William Rijsdijk gaf na de wedstrijd aan zorgen te hebben gehad over de personele bezetting van zijn team en wachtte bewust met het inbrengen van de wisselspelers. “Het waren spelers, die al negentig minuten in de benen hadden bij het tweede en daar moet je rekening mee houden.”

De vraag was natuurlijk of Rijsoord de opgaande lijn van de wedstrijden tegen XerxesDZB, Brielle en DCV kon vasthouden. Alleen dan konden de Kraaien het Nieuw-Lekkerland moeilijk maken, waarbij de vraag gesteld kon worden wat de trainerswisseling van de afgelopen week met het team heeft gedaan. Zoiets kan zowel positief als negatief uitpakken. Beide ploegen lieten vanaf het begin zien alleen met een overwinning tevreden te zijn. Nieuw-Lekkerland werd in de twintigste minuut in het zadel geholpen door een foute beslissing van de scheidsrechter, die een interactie van Andrade in het strafschopgebied dusdanig beoordeelde dat hij aan de bezoekers een strafschop toekende. Jip Kegge ontfermde zich over dit verlate Sinterklaascadeautje en maakte de 0-1. Door deze foute beslissing en ook enkele andere warrige momenten van de leidsman dreigde de wedstrijd even te ontsporen en hieraan was de scheidsrechter zeker debet. Waar hebben we dit meer gezien? Gelukkig herpakten de spelers zich en kon de wedstrijd zonder verdere noemenswaardige problemen verder worden gespeeld. Zeven minuten na het openingsdoelpunt kwam Rijsoord op gelijke hoogte. Een schot van Niek Meijer van buiten het strafschopgebied ging via de paal het doel in, hierbij de jonge doelman Nick Schutte kansloos latend; 1-1. Rijsoord bleef op zoek naar meer en werd daarin ook beloond. Ditmaal was het Kevin Versteeg, die met een vlammend schot van ook buiten het strafschopgebied het tweede doelpunt voor Rijsoord aantekende; 2-1. Rijsoord was in extase en zelfs omroeper Jan Pol deelde daarin mee door het een echt ‘Kraaiendoelpunt’ te noemen. Kevin Versteeg is een ‘eigen’ speler van het team aan de Vlasstraat. Met iets meer dan een half uur voetballen kwam Nieuw-Lekkerland bijna op gelijke hoogte, maar doelman Sander van Groningen voorkwam met een katachtige redding een doelpunt. Echter twee minuten voor de rust moest hij wel capituleren toen Damien Muller vrij eenvoudig uit een hoekschop de gelijkmaker kon binnenkoppen; 2-2.

Evenwicht

In de tweede helft was het Rijsoord dat na zes minuten alweer op voorsprong kwam. Met een prima een-tweetje met Kevin Versteeg liet Jari Bendt zich in de diepte sturen en liet hij doelman Schutte wederom kansloos; 3-2. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar alweer de gelijkmaker en dat leverde voor het doel van Rijsoord af en toe hachelijke situaties op. Maar de verdediging stond goed gepositioneerd en er werd door het team keihard gewerkt. Jammer dat de gelijkmaker kwam uit alweer een foute beslissing van de scheidsrechter. Uit de toegekende vrije schop was het Sven Schilders, die de gelijkmaker kon aantekenen; 3-3. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was Nieuw-Lekkerland dicht bij de overwinning, maar Damien Muller zag zijn inzet op de lat terecht komen. Aangezien beide ploegen niet meer tot scoren kwamen, werden de punten netjes verdeeld en beide ploegen zullen hiermee niet echt tevreden zijn. William Rijsdijk had na de wedstrijd ook een dubbel gevoel: “Er is keihard gewerkt en we hadden meer gewild, maar ik denk dat dit een terechte uitslag is. We hebben de laatste vier wedstrijden laten zien goed te kunnen voetballen en hopelijk gaan we dit na de winterstop voortzetten. Hoewel we op grote achterstand staan kan het beste nog wel eens een leuk seizoen worden.”

De thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland was de laatste wedstrijd voor de winterstop. De competitie wordt voortgezet op zaterdag, 21 januari, wanneer Rijsoord thuis BVCB ontmoet. Het team uit Bergschenhoek gaf zaterdag in Terneuzen een bijna zekere overwinning uit handen en is terug te vinden op de vijfde plaats van de competitie.

Opstelling: Sander van Groningen – Mark Zwang – Timo Versteeg – Francesco Messina (75. Joel Shahzad) – Niek Meijer – Kevin Versteeg – Jari Bendt – Danny Haasdijk (90. Enriqué Edomaruse) – Rafael Andrade – Mike Hoogstad (75. Jochem Kouwenhoven) – Dogukan Kulup.