Rijsoord gaat onderuit in Den Haag

Rijsoord heeft zaterdagmiddag zich een slechte dienst bewezen door in Den Haag van Die Haghe te verliezen. Thuis werd het nog een ruime 6-0 overwinning, maar nu ging Die Haghe er met de winst vandoor. Twee strafschoppen en een hoekschop zorgden voor evenveel doelpunten en aangezien Rijsoord er daar maar ééen tegenover kon stellen is de rekensom gauw gemaakt. De thuisploeg zorgde dus voor de stunt, waar zij voorzichtig naar had uitgekeken. Door de overwinning van SHO bij RVVH voeren de Oud-Beijerlanders nu met een punt meer dan de Kraaien de ranglijst aan en volgt Kloetinge, dat zaterdagmiddag ook verloor, op de derde plaats.

Trainer Steef Buijs had voor deze zaterdagmiddag geen problemen. Na het forse verlies begin dit jaar zijn er in het team van Wim de Jong weer een aantal toen geblesseerde spelers teruggekeerd en draait het team nu beter dan net na de winterstop. Het eerste kwartier was een fase van aftasten, waarbij Rijsoord enkele goede en snelle aanvallen liet zien. Echter zonder een positief resultaat. Na iets meer dan twintig minuten alweer enkele mooie aanvallen van Rijsoord en daarbij had gescoord moeten worden. Het begon eerst met een schot van Tony Bergsma op de kruising en uit de uitval daarna een prima en eigenlijk niet te missen kans voor Khalid Rahli, echter zijn schot ging hoog over. En zeven minuten daarna nog twee mooie niet benutte aanvallen. Eerst was er een fraaie een-twee tussen Khalid Rahli en Mike van Dongen, maar de laatstgenoemde zag zijn schot voor het doel langs gaan. En direct daarna een meer dan opgelegde kans voor Melvin Zaalman, die een voorzet van Rahil maar in het lege doel hoefde te schuiven. Zijn schot ging tot teleurstelling van het hele team echter naast. Rijsoord was in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg, maar gescoord werd er niet. Tien minuten voor de rust een prima kans voor de thuisploeg, maar inglijdende Ricardo Rosário miste de bal. Toch zou de thuisploeg nog op voorsprong komen. Bij een ongelukkige actie van Darlison Gerardus werd Sander de Jong geraakt en voor die overtreding kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. Gelukkig trok de in eerste helft goed leidende scheidsrechter geen gele kaart voor Gerardus, want dat zou dan de tweede zijn geweest. Sander de Jong ontfermde zich over de strafschop; 1-0. Het zou tevens de ruststand zijn.

Ommekeer

De tweede helft zou ontluisterend voor Rijsoord zijn. Opvallend was dat scheidsrechter Spaans geen schim meer was van de man in de eerste helft, toen hij een prima wedstrijd floot. Zijn beslissingen in de tweede helft riepen van beide teams allerlei vragen op door zijn niet consequente manier van fluiten. Desondanks moet Rijsoord voor het verlies vooral de hand in eigen boezem steken. Na vier minuten na de rust had de thuisploeg zomaar de voorsprong kunnen uitbouwen, maar Ricardo Rosário zag zijn onverwachte inzet op de paal belanden. Nog eens vier minuten later alweer een kans voor Die Haghe. Dezelfde Rosário mocht al dan niet in buitenspelposititie alleen doorgaan op doelman Ragip Özrak, maar die bleef heel kalm en plukte op het juiste moment de bal van de voeten van de aanvaller. Een prima reactie van de doelman van Rijsoord. Na een half uur spelen een zwak moment van de scheidsrechter toen hij weigerde te fluiten voor een strafschop voor Rijsoord. De duidelijk gemaakte handsbal wuifde hij weg. In die periode moest de scheidsrechter alert zijn om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen. Na vijf minuten kwam dan toch de gelijkmaker voor Rijsoord. Bij een aanval kopte Mike van Gool de bal door naar Khalid Rahli en die kopte de bal in de verre hoek. Doelman Bas Drost was kansloos. In die periode had Rijsoord moeten doordrukken, maar de Kraaien hanteerden vooral de ‘lange’ bal en die viel vaak ten prooi van de lange verdedigers van Die Haghe. De thuisploeg zou uiteindelijk nog twee doelpunten maken en met 3-1 van Rijsoord gaan winnen. Eerst was het Jeroen Brand, die een hoekschop keihard binnenkopte; 2-1. En toen Stephan Ooms in het eigen strafschopgebied een opspringende bal tegen zijn arm kreeg, was de tweede strafschop een feit. Sander de Jong ontfermde zich weer over het buitenkansje; 3-1. Een teleurstellende middag voor Rijsoord, dat het echter allemaal aan zichzelf te danken heeft. Met het benutten van de prima kansen in de eerste helft was er een heel andere wedstrijd ontstaan. Echter de twee penalty’s en een goede benutte hoekschop zorgden ervoor dat Rijsoord met lege handen weer naar het sportpark aan de Vlasstraat vertrok.

Volgende week zaterdag is er geen programma voor Rijsoord. De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op 6 april as. en dan is Poortugaal SV de tegenstander. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus (46. Stephan Ooms) – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (76. Jimmy van der Vaart) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (59. Casper Gerritse).