Rijsoord; gelijkspel in Heukelum

Na een mindere voorbereidingsperiode ging het vandaag in Heukelum om het ‘echie’. De eerste bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Heukelum stond op het programma. Natuurlijk was het voor de meegereisde supporters de vraag wat Rijsoord vandaag zou gaan doen. Zou het tegen deze tweedeklasser wel de toon kunnen zetten en een goed resultaat boeken? De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erik de Winter. De eindstand werd 2-2.

Voor trainer Marco van Rijn geen al te grote zorgen voor de samenstelling van zijn team en hij startte in wat je inmiddels al een beetje een ‘vertrouwde’ opstelling mag noemen. Al na vijf minuten gaf Danny Haasdijk zijn visitekaartje af door een prachtig schot op de lat te zien belanden. Echter het zou de thuisploeg zijn die de voorsprong zou nemen door een doelpunt van Lars van Honk. Zijn doelpunt kwam na een kwartier uit een aanval van de thuisploeg, waar de verdediging van RIjsoord geen vat op kon krijgen. Nog eens drie minuten later kon de thuisploeg zelfs op 2-0 komen door een snelle vrije schop van Benjamin Meijdam, die de vrije schop al nam toen Rijsoord de verdediging nog aan het organiseren was. De bal kwam gelukkig op de paal. Twee minuten voor tijd kwam Rijsoord op gelijke hoogte door een doelpunt van Everlon Zimmerman, die een voorzet van Jari Bendt prima afrondde. Het zou tevens de ruststand zijn.

Scherper

Rijsoord kwam beter en scherper uit de kleedkamer. Een mooie goal van Danny Haasdijk, die in de zestienmeter van Heukelum zijn tegenstander het bos instuurde en de 1-2 liet aantekenen, was een logisch gevolg. Vanaf dat moment leek het erop dat Rijsoord de score verder op zou kunnen voeren. Heukelum liep even achter de feiten aan en probeerde met meer fysiek spel Rijsoord te ontregelen. Dat lukte zeker toen een duw en trekpartij in de hoek van het veld ontaardde in een opstootje omdat een ‘supporter’ van Heukelum meende om Guido Peelen te schoppen. Een belachelijke actie wat de scheidsrechter zeker niet goed inschatte en zelfs meende om Guido Peelen een gele kaart te tonen. De ‘supporter’ werd uiteindelijk onder zachte dwang gesommeerd om het terrein maar te verlaten. We nemen maar aan dat het bestuur van Heukelum een goed gesprek met deze man aan zal gaan. De gele kaart kwam Guido Peelen trouwens duur te staan. Halverwege de tweede helft ontving hij namelijk zijn tweede (en nu terechte) gele kaart na een onbesuisde actie, De druk werd daardoor opgevoerd op het doel van keeper Zafer Bal. Toch lukte het Rijsoord om de voorsprong te behouden tot enkele minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker viel. Komende week mogen de spelers thuis aan de bak tegen LRC Leerdam. Zij wonnen hun bekerwedstrijd eenvoudig met 6-0 van Woudrichem.

Duidelijk is dat Rijsoord de komende weken nog nodig heeft om te groeien als team en te wennen aan wat trainer Marco van Rijn met het team voor ogen heeft. Resultaten in deze fase van de voorbereiding moeten dan ook zeker anders worden bekeken.

Opstelling: Zafer Bal – Kevin Versteeg – Guido Peelen – Niek Meijer – Chakib Lechheb (75. Luca Bouwmeister) – Jari Bendt (82. Jochen Kouwenhoven) – Everlon Zimmerman (65. Mike Hoogstad) – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk – Rafael Andrade (46. Mark Zwang) – Dogukan Kulup.