Rijsoord houdt het op een gelijkspel

Zaterdagmiddag stond er in Rijsoord een wedstrijd uit de onderste regionen van de hoofdklasse A op het programma. Rijsoord en tegenstander ’s-Gravenzande hebben tot nu toe in de hoofdklasse A maar weinig punten bij elkaar gesprokkeld en dus waren beide teams erbij gebaat dat er gewonnen zou worden. Vooral van ’s-Gravenzande waren de verwachtingen aan het begin van deze competitie hooggespannen en zijn die tot nu toe nog niet geëffectueerd.

Het waren de bezoekers die vanaf het eerste fluitsignaal de toon zetten. Rijsoord werd in de verdediging gedrukt en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Echter tot veel kansen leidden die aanvallende aspiraties niet of het moet de kans voor Yuri Westhoff zijn geweest, maar zijn schot werd ‘gekraakt’ door de verdediging van Rijsoord en werd daarna een gemakkelijke prooi voor doelman Özrak. Na een twintig minuten was ’s-Gravenzande een beetje uitgeraasd en kon Rijsoord aan aanvallen gaan denken. Hierna werd het een meer evenwichtige wedstrijd zonder al te veel kansen over en weer. Na ruim een half uur spelen was er wel een goed schot van Marcelo Gomes da Veiga, maar die zag zijn schot voor het doel naar rechts wegdraaien. Aan de andere kant was er een prima kans voor Yordi Klepke, die een voorzet van Dennis van Rijn in een riante positie naast het doel van Ragip Özrak schoof.

Lat

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Twee aan elkaar gewaagde ploegen, die weinig kansen wisten te creëren. Alhoewel Rijsoord met nog een half uur te spelen een goede kans kreeg om de score te openen, maar Tevyn Biekman zag zijn vlammende schot van buiten het strafschopgebied op de lat uiteenspatten. In de laatste minuten van de wedstrijd waren de bezoekers nog dicht bij een eerste treffer, maar zowel Jan Verduijn als Patrick Triep zagen hun schot voor het doel van Rijsoord langs gaan. Omdat er deze wedstrijd dus niet werd gescoord was de stand net zoals die begonnen was; 0-0. De twee ploegen deelden dus netjes de punten, maar moesten constateren daar niet echt veel mee op te schieten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen AZSV op het programma. Het team uit Aalten behaalde zaterdagmiddag in Gouda een fraaie overwinning op Jodan Boys en bezet daarmee de derde plaats. Rijsoord zal dus tot het uiterste moeten gaan om een positief resultaat te behalen.

Opstelling: Ragip Özrak – Leon van den Heerik – Donovan Lioe Anjie – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (91. Brian Heijman) – Danilo Alkema – Tevyn Biekman – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse (75. Berry de Groot).