Sport

Rijsoord kansloos in Zeeland

De Kraaien vertrokken optimistisch naar Zeeuws-Vlaanderen om daar de wedstrijd tegen Terneuzense Boys te spelen. De Zeeuwen hadden nog niet veel punten verzameld, maar speelden vorige week tegen XerxesDZB in Rotterdam wel verdienstelijk gelijk. Dus was het oppassen. Het zou Rijsoord goed doen als er een positief resultaat geboekt zou worden. Echter het zou heel anders lopen en Rijsoord kwam er in deze wedstrijd eigenlijk niet aan te pas. Niet dat de Zeeuwen zo’n prima wedstrijd op de natuurlijk grasmat neerlegden, maar ze scoorden eenmaal en dat was voldoende om deze zeer matige wedstrijd over de streep te trekken en de uitslag kwam daar mee op 1-0.

Trainer Marco van Rijn kon deze wedstrijd geen gebruik maken van Everlon Zimmerman, die vorige week geblesseerd raakte. Verder stonden de bekende namen in het veld, die wel geconfronteerd werden met een gewone grasmat en geen kunstgras. Dat zou tijdens de wedstrijd met name de Kraaien parten spelen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Anne Greveling.

Snelle goal

De wedstrijd was nog maar drie minuten oud toen Rijsoord al tegen een achterstand aan keek. Een corner voor de thuisploeg kon niet goed worden weggewerkt en het was Rick Gort, die enkele verdedigers omzeilde en ook doelman Sander van Groningen kansloos liet; 1-0. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd zijn. Zes minuten later had Rijsoord op gelijke hoogte moeten en kunnen komen. Op randje buitenspel mocht Jari Bendt alleen op de doelman van de thuisploeg afgaan, maar mede door een andere dan de gebruikelijke kunstgrasmat kreeg hij de bal niet goed onder controle en was de kans voorbij. Het probleem in deze fase van de wedstrijd was dat Rijsoord ook verdedigend onvoldoende vat op het spel kreeg en de vraag is in hoeverre de grasmat hieraan debet was. Te vaak werd de bal vanuit de verdediging of op het middenveld aan een tegenstander verspeeld en kon de thuisploeg weer een nieuwe aanval opzetten. Na een kwartier had dat het tweede doelpunt voor Terneuzense Boys moeten zijn, maar Ewoud van Troost schoof de bal alleen voor Sander van Groningen naast het doel. 

Omzetting

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld van de wedstrijd. Rijsoord was niet bij machte om een goede aanval op te zetten en moest het hebben van uitvallen, waarbij Jari Bendt helaas regelmatig buitenspel liep. Met nog een half uur te spelen consternatie bij de dug-out van Rijsoord. Niek Meijer kreeg van scheidsrechter Greveling een gele kaart voorgehouden en had daarbij ook nog de nodige opmerkingen in de richting van de speler. Trainer Marco van Rijn liet blijken dit niet passend te vinden en na een discussie met de scheidsrechter kreeg hij direct de rode kaart voorgehouden. Een overtrokken reactie van Greveling en totaal niet in het beeld van de wedstrijd. William Rijsdijk nam daarna de honneurs waar en wisselde nog enkele malen. In het laatste kwartier viel Rijsoord aan, maar echt gevaarlijk werden de Kraaien niet meer en kon zonder punten de lange thuisreis weer aangevangen worden. Gelukkig was er nog een tussenstop in Bergen op Zoom en wellicht dat dit samenzijn voor voldoende homogeniteit zorgt om de volgende wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien. 

Volgende week staat de ontmoeting met XerxesDZB op het programma. De Rotterdammers wonnen zaterdag ruim van Brielle, de ploeg van oud-trainer Gijs Zwaan, en zijn koploper in deze competitie. De verwachtingen moeten maar niet te hoog gespannen zijn, maar met een Rijsoord in topvorm weet je het maar nooit. De tijd zal het leren.

Opstelling: Sander van Groningen – Kevin Versteeg – Mark Zwang – Timo Versteeg (46. Rafael Andrade) – Niek Meijer (58. Mike Hoogstad) – Chakib Lechheb – Jari Bendt – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk (76. Jochem Kouwenhoven) – Damian Muller – Dogukan Kulup (76. Guido Peelen).

Door Wim de Rooij
Foto: Robert Jan Kouwenhoven