Rijsoord komt te kort

En ook deze zaterdagmiddag kwam Rijsoord te kort tegen hun tegenstander CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel. De hoop was er dat de eerste punt, vorige week in Kinderdijk, een gevolg zou krijgen. Maar daarmee kwamen de supporters bedrogen uit, want de bezoekers wonnen uiteindelijk onbedreigd met 0-3. Wel moet opgemerkt worden dat het uitvallen van invaller Everlon Zimmerman een dikke streep door de rekening maakte. De snelheid van de rappe aanvaller kon na een kwartier in de tweede helft niet meer benut worden vanwege een zware hamstringblessure. De verwachting is dat Zimmerman tot en met de winterstop uit de roulatie is.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ricardo Muller begon zonder de vanwege familieomstandigheden afwezige Jari Bendt, een speler die ook door zijn snelheid vaak verwarring in de defensie van de tegenstander kan stichten. Ook Everlon Zimmerman bleef aan het begin van de wedstrijd op de bank. Voor de supporters was natuurlijk de verwachting wat Rijsoord over zou hebben gehouden aan het zwaar bevochten en dik verdiende punt vorige week in Kinderdijk. Zou er deze wedstrijd tegen een tegenstander met bijna dezelfde naam als vorige week weer een mooi resultaat in zitten? Aan het einde van de wedstrijd bleek dat dit niet het geval was.

Natuurlijk werd door Rijsoord weer keihard gewerkt, maar soms is er meer nodig om een wedstrijd te winnen. In de eerste helft speelden de Kraaien te afwachtend. Bij een pass moet je naar de bal toe gaan en niet wachten tot de bal naar jou komt. Dan bestaat de kans dat een tegenstander de bal eerder opeist en zeker in de eerste helft lieten de spelers van Rijsoord zich te veel aftroeven. Daardoor konden de bezoekers druk op de verdediging van Rijsoord zetten en moest die steeds verder terug. Dan wordt de druk te groot en kun je wachten op een doelpunt. En dat kwam er ook na een tien minuten van de voet van O’Neal Maatsen, die keurig werd vrijgespeeld en doelman Sander van Groningen kansloos liet; 0-1. Een tegenvaller voor Rijsoord, maar gezien het verloop van de wedstrijd niet onverdiend voor CVV Zwervers. De bezoekers hielden het niet bij dit ene doelpunt en wilden snel een tweede treffer forceren, echter Kevin Okajie schoot in een kansrijke positie de bal voor het doel van Sander van Groningen langs. Wat jammer in die periode was, was dat Rijsoord niet altijd zuiver was. Zo werd uit vrije schoppen nauwelijks rendement gehaald, omdat die vaak een prooi werden van de tegenstander. Mohamed Belali kreeg een unieke kans door een slechte vrije schop van Rijsoord, maar zijn schot werd keurig gekeerd door doelman Van Groningen. Deed Rijsoord dan helemaal niets terug? Jazeker, want een tien minuten voor de rust was er bijna de gelijkmaker door Francesco Messina. Tien minuten voor tijd was er een voorzet van Danny Haasdijk bij de tweede paal, die werd ingeschoten door Messina. Zijn schot kwam via de handen van Yordi Godijn weer op het hoofd van Francesco Messina en vervolgens in de handen van de doelman. Op dat moment was Rijsoord dicht bij de gelijkmaker, echter met een minimale voorsprong voor de bezoekers werd de rust ingezet.

Wijzigingen

Na de rust werden Francesco Messini en Damian Muller gewisseld voor Everlon Zimmerman en Rafael Andrade, waarvan de laatste vorige week een groot aandeel had in het gelijke spel op Kinderdijk. Eigenlijk direct al na het fluitsignaal van scheidsrechter Mulder konden de supporters van de v.v. Rijsoord juichen voor een doelpunt van Danny Haasdijk, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en dus ging het doelpunt niet door. Rijsoord speelde in die periode veel aanvallender en was minder afwachtend dat in de eerste helft. Na tien minuten in die tweede helft een deceptie voor Rijsoord, toen Everlon Zimmerman de diepte in werd gestuurd. Al na een eerste aanzet greep hij naar zijn hamstring en iedereen begreep wat dat betekende. De verwachting is dat Zimmerman tot en met de winterstop is uitgeschakeld. Een enorme domper voor Rijsoord, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Rijsoord bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar moest alert blijven voor de tegenstoten van CVV Zwervers. En die waren er zeker. Zo kreeg Swendy Albertus een opgelegde kans, maar zijn schot ging voor langs en even later zag doelpuntenmaker Maatsen zijn schot in de verdediging van Rijsoord gesmoord. Echter met nog twintig minuten op het scordebord was het gebeurd voor Rijsoord. Invaller Chereau Chobin zorgde met een vlammend schot voor de 0-2 voor de bezoekers en nog eens elf minuten later deed hij dat nog een keer; 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Rijsoord wilde nog wel, maar was niet meer bij machte om het CVV Zwervers moeilijk te maken. Het zal nooit duidelijk worden, maar de vraag is natuurlijk wat het uitvallen van Zimmerman voor de rest van de wedstrijd betekende. Ook de bijna naamgenoten van vandaag verloren hun wedstrijd, zodat er onderaan de ranglijst niets is veranderd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma. De Zeeuwen speelden vandaag in Rotterdam verdienstelijk gelijk tegen XerxesDZB en zijn met zes punten terug te vinden op de 11de plaats. Voor een Rijsoord in goeden doen moet er zeker een resultaat weg te halen zijn. Spelers en technische staf wordt veel succes toegewenst.

Opstelling: Sander van Groningen – Kevin Versteeg – Mark Zwang – Timo Versteeg – Francesco Messina (46. Everlon Zimmerman, 55. Dogan Kulup) – Niek Meijer (75. Jochem Kouwenhoven) – Chakib Lechheb – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk – Damian Muller (46. Rafael Andrade) – Mike Hoogstad (75. Luca Bouwmeister).