Sport

Rijsoord komt weer tekort, RVVH wint derby

En ook na deze tweede competitiewedstrijd stond Rijsoord met lege handen. Tot aan de 69e minuut wist de thuisploeg het aanvallende RVVH van zich af te houden, maar toen was het toch invaller Remco Buist die het enige doelpunt van de middag wist te scoren. Gezien het feit dat RVVH deze zaterdagmiddag de aanvallende ploeg was het een verdiende uitslag, maar wel weer teleurstellend voor Rijsoord. De Kraaien verdedigden met man en macht, maar konden zelf onvoldoende kansen creëren om echt gevaarlijk te worden.

De wedstrijd begon enkele minuten later, omdat teammanager Gerard Sluimers even als materiaalman moest optreden om een klein manco aan het doel te verhelpen. Ook de jeugd was weer ruim vertegenwoordigd en zorgde weer voor voldoende vuurwerk. De jeugd moest daarna even door speaker Jan Pol vermanend worden toegesproken omdat zij ook tijdens de wedstrijd vuurwerk afstaken. Daarna was het rustig en kon de wedstrijd verder. Het weer was goed deze zaterdagmiddag en gelukkig bleef de verwachte regen uit. Wel stond er een harde wind dwars op het veld.

Aanvallen

RVVH zou de aanvallende ploeg zijn deze wedstrijd. Het team was veel in balbezit, maar wist ook niet veel kansen te creëren, waardoor ze niet echt gevaarlijk werden. Trainer Marco van Rijn was continue zijn elftal aan het bijsturen met als doel de aanvallen van RVVH op te vangen, maar Rijsoord behield de ‘nul’ en dat was al een verdienste voor het team gezien de verwachtingen, zoals die in de voorbeschouwing waren weergegeven. Na een twintig minuten was er een eerste grote kans voor RVVH, maar doelman Zafer Bal redde met zijn voet. De vraag was hoe lang Rijsoord dit ging volhouden, maar er kwamen zelfs wat kansjes voor de thuisploeg. Kort na elkaar waren er goede individuele acties van Danny Haasdijk en Everlon Zimmerman, die zichzelf in een kansrijke positie manoeuvreerden. Echter zij hadden onvoldoende kracht over om het met een gericht schot de doelman van RVVH echt moeilijk te maken.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week kon Rijsoord direct na de rust nu niet uit de verdediging komen. Die tweede helft was een exacte kopie van de eerste en het was RVVH wat de wedstrijd dicteerde. De voormalige Rijsoordspeler Gazar Dermendjan kwam nog in een kansrijke koppositie, maar hij kwam doelman Bal op zijn weg naar het doel tegen. RVVH was duidelijk niet tevreden en sommige spelers mopperden nadrukkelijk op elkaar als iets niet helemaal naar wens ging. Toch zou de ploeg van de ‘andere kant’ van Ridderkerk kunnen juichen toen invaller Remco Buist met zijn hoofd de score opende; 0-1. RVVH kwam daarna nog een keer in kansrijke positie, maar Guytano dos Santos zag zijn inzet getopt door de goalie van Rijsoord. Met de diverse wijzigingen in het team kroop de thuisploeg de laatste minuten nog wel uit haar schulp om op zoek naar de gelijkmaker te gaan, echter dat mocht niet meer baten en werd de tweede verloren wedstrijd van dit seizoen een feit.

Volgende week speelt Rijsoord de uitwedstrijd in en tegen Heerjansdam, dat zaterdag verloor van Xerxes DZB. De ploeg is op de negende plaats terug te vinden met drie punten uit een overwinning van de eerste wedstrijd. Het zou mooi zijn als Rijsoord, dat met nog drie andere clubs nul punten heeft verzameld, een goed resultaat zou boeken in Heerjansdam. Trainer, technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Zafer Bal – Kevin Versteeg – Mark Zwang – Guido Peelen (86. Francesco Messina) – Niek Meijer (86. Luca Bouwmeister) – Chakib Lechheb – Everlon Zimmerman – Stefan Havelaar (70. Damian Muller) – Danny Haasdijk (86.Jochen Kouwenhoven) – Rafael Andrade – Dogukan Kulup (70. Jari Bendt).