Rijsoord naar finale Ridderkerk Toernooi

In het eerste doordeweekse duel van het Ridderkerk Toernooi was op het sportpark van Slikkerveer hoofdklasser Rijsoord te sterk voor vierde klasser Bolnes, dat nog wel twee keer tot scoren kwam.

Al meteen in de openingsminuut van de wedstrijd waren de intenties van Rijsoord duidelijk. Het wilde meteen afstand nemen en dat lukte goed. Gazar Dermendjan liep goed door op een lange bal van achteruit en schoot beheerst langs Bolnes-goalie Ray Korenhof: 0-1. Twee minuten later kon Rick Visser al bijna de gelijkmaker aantekenen, maar Rijsoord-doelman Christian van Wijngen was op tijd zijn doel uit. Daarna leek het of Rijsoord een tempo omlaag ging in de balcirculatie, waardoor Bolnes goed partij kon blijven geven. Rijsoord probeerde het in het eerste half uur vooral met schoten uit de tweede lijn, maar Guilermo Pinas en Chantley Job zagen keeper Korenhof steeds op hun weg. In de 38-ste minuut was het Chris Promes die goed doorging over de rechterflank en laag inschoot, maar ook nu stond Korenhof goed opgesteld. In dezelfde minuut was Korenhof wel kansloos op de afstandspegel van Chantley Job, die een rebound van een corner hard en hoog binnenschoot: 0-2. Net voor rust leek Rijsoord nog een keer te scoren, maar het was buitenspel, dus ging dat feestje niet door. Het bleef bij rust zodoende 0-2.

In de tweede helft werd volop gewisseld door beide teams. Terwijl de lichten aan gingen was de eerste kans weer voor Rijsoord. Tevyn Biekman schoot een vrije trap hard in, maar Korenhof tikte de bal keurig naast. In de 50-ste minuut werd op Gazar Dermendjan een overtreding begaan in de zestien en dat leverde een penalty op voor Rijsoord. Gazar Dermendjan benutte zelf het buitenkansje: 0-3. Zeven minuten later kwam ook Bolnes tot scoren. De sterke spits Ian Londt scoorde beheerst tussen de benen van Van Wijngen: 1-3. Toch behield Rijsoord na rust het veldoverwicht en kreeg het ook de meeste kansen. Bolnes kwam er soms met snelle tegenaanvallen wel gevaarlijk uit. In de 67-ste minuut maakte Gazar Dermendjan aan alle ambities van Bolnes wel zo goed als een einde, want uit een prima corner van Tevyn Biekman scoorde Dermendjan zijn derde treffer van de dag en zette Rijsoord op een 1-4 voorsprong. In de 71-ste minuut leek de corner van Tevyn Biekman in het doel te gaan, maar Korenhof kon, geholpen door de lat, maar net redding brengen. In de 75-ste minuut schoot Danny Haasdijk Rijsoord vanaf de rand van de zestien naar een 1-5 voorsprong. Het slotakkoord was voor Bolnes-invaller Nordin Ait Lachen, die onderuit werd getrokken in de zestien en de strafschop ook zelf benutte. Daarmee kwam de eindstand uit op 2-5.

Hierdoor speelt Bolnes aanstaande zaterdag 15 augustus op de finaledag om 12.00 uur om de derde en vierde plaats. Rijsoord plaats zich voor de finale die om 14.30 uur begint. Tegenstanders komen uit de tweede wedstrijd van het Ridderkerk Toernooi, die op woensdag 12 augustus in 20.00 uur wordt gespeeld tussen het organiserende Slikkerveer en RVVH.