Sport

Rijsoord naar tweede ronde Palace Casino Cup

Het was een waterkoude avond in Zwijndrecht waar Rijsoord de degens kruiste met ZBC’97. Een zaterdag vierdeklasser wat feitelijk geen probleem mag zijn. 

En het begin was ook uitstekend binnen 5 minuten wist Nelson Costa de Brito de 0-1 te scoren. Maar ondanks kansen om de voorsprong uit te breiden bleef  het mede door de (gelegenheids)keeper een stand die tot het  begin van de tweede helft bleef staan. 

Na de pauze leek het verzet echter gebroken en werd het eenvoudig 0-3 door tweemaal Danilo Alkema. Maar bij de aftrap na de 0-3 scoorde Elvis Versluis snel en fraai door vanaf eigen helft direct de bal achter de ver voor zijn doel staande Ragip Ozrak te schieten. Een kunststukje wat hij ook afgelopen weekend voor elkaar kreeg. ZBC putte moed uit dat doelpunt maar Casper Gerritse leek toch de bevrijdende 1-4 binnen te koppen. Maar de koek was nog niet op want in de rommelige slotfase sloeg eerst ZBC nog tweemaal toe maar trok Rijsoord met een doelpunt van Tevyn Biekman met 3-5 aan het langste eind. Rijsoord dus, zoals verwacht, naar de volgende ronde.

Zaterdag is er weer een bekerwedstrijd maar dan voor de KNVB-beker en ‘reist’ de ploeg van Marco van Rijn helemaal naar Heerjansdam. De ploeg van oud-trainer Ron Timmers die in de voorbereiding Rijsoord nog wist te verslaan. De ‘kraaien’ zijn dus gewaarschuwd.