Rijsoord niet gelukkig in Katwijk

Rijsoord op bezoek in Katwijk had tot 10 minuten voor tijd weinig uitzicht op een goed resultaat. De 2-1 van Casper Gerritse deed even geloven dat een gelijkspel toch nog haalbaar was maar in blessuretijd zorgde Jaap van Duijn voor de 3-1 en bleven de punten in Katwijk.

De ploeg van Steef Buijs had geleerd van de uitwedstrijd bij Sportlust en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Beide ploegen namen de tijd om aan elkaar te wennen al was het samenspel van Rijnvogels wel wat nauwkeuriger. Tot echte kansen voor een van de doelen leidde dat niet. In de vijftiende minuut werd een ingestudeerde vrije trap de verdediging van Rijsoord toch te machtig en kwam Rijnvogels via Romano van der Stoep aan de leiding. Die voorsprong kwam voor de rust niet meer in gevaar. Rijsoord kwam niet verder dan speldenprikjes. Zo werd een bal van Tevyn Biekman ruim voor de doellijn onschadelijk gemaakt en zag scheidsrechter De Bruin niets in buitelingen van Danila Alkema en Casper Gerritse in het zestienmetergebied.

Bijna…..

Na de rust een beetje eenzelfde spelbeeld. Een beter Rijnvogels, maar wat steeds verzuimde om de 2-0 binnen te schieten. Ondanks grotere en kleinere mogelijkheden al of niet ingeleid door een flink aantal hoekschoppen. Zolang het 1-0 bleef, bleef het in ieder geval spannend en zouden er kansen moeten komen voor Rijsoord om langszij te komen. Toch kwam Rijnvogels halverwege de tweede helft op 2-0. Het was wel een curieus doelpunt. De uitgespeelde Rijsoordse verdediging, inclusief keeper Ozrak, leek gered te worden door de paal maar de teruglopende Ragip Ozrak kreeg de bal niet onder controle en de bal belandde via zijn borst alsnog in het doel. De wedstrijd leek gespeeld. Totdat 10 minuten voor tijd Casper Gerritse een voorzet van Mike van Dongen op zijn pantoffel nam en voor de 2-1 zorgde. Rijsoord zag ineens een mogelijkheid om een misschien niet meer verwacht punt te halen, want Rijnvogels wist het even niet meer. Er kwam ook nog een mogelijkheid voor Rijsoord. Een wegdraaiende vrije trap van Tevyn Biekman werd net niet goed geraakt door Casper Gerritse. De bal verdween via zijn linkervoet naast het doel. In blessuretijd maakte Jaap van Duijn aan de mogelijke onzekerheid voor Rijnvogels een eind en kogelde na een counter de bal in het doel. Eindstand 3-1.

Volgende week speelt Rijsoord weer een thuiswedstrijd en krijgt het Spijkenisse op bezoek. De ploeg van Peter Wubben behaalde vandaag tegen sc Feyenoord hun eerste punt door met 0-0 gelijk te spelen. Zij zullen gebrand zijn om een eerste overwinning te behalen dus dan weet het thuis nog ongeslagen Rijsoord wat hen te doen staat.