Sport

Rijsoord niet opgewassen tegen DHSC

De Kraaien waren zaterdagmiddag in Utrecht niet opgewassen tegen het vaardige DHSC, dat met een ruime 4-0 de overwinning wist binnen te halen. Twee dode momenten voor de rust zorgden al voor een goede start voor de tweede helft, waarin nogmaals twee keer werd gescoord. Opgemerkt moet worden dat Rijsoord toen met tien spelers op het veld liep, omdat Nelson Costa de Brito met een tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Opmerkelijk ook twee wissels van trainer Marco van Rijn. Al na een half uur verving hij Jimmy van der Vaart en Danilo Alkema voor Casper Gerritse en Nelson Costa de Britop.

Na de fraaie overwinning van vorige week was natuurlijk de vraag hoe Rijsoord zich in deze tweede wedstrijd voor trainer Marco van Rijn zou houden. Want weer stond er een zware wedstrijd op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen de club van Wesley Sneijder DHSC. De Utrechtse club staat na het resultaat van deze zaterdag op de tweede plaats in de hoofdklasse A. In de opstelling van Rijsoord begon Casper Gerritse, net als vorige week weer op de bank, waar hij opvallend genoeg gezelschap kreeg van Tevyn Biekman. Chris Promes startte in de basis.

Voorsprong

Rijsoord begon voortvarend aan de wedstrijd en al binnen de vijf minuten hadden de Kraaien zelfs op voorsprong moeten komen. Marcelo Gomes da Veiga kreeg een opgelegde kans, maar liet deze uitgelezen kans liggen. Nadat aan de andere kant ook een kans om zeep geholpen werd, was het Chris Promes die alleen op doelman Niels Willemse mocht afgaan. Echter ook hij faalde in de afwerking. Daar waar Rijsoord het scoren naliet, deed DHSC het in de achtste minuut wel. Uit een corner was het Tom de Klein die de thuisclub op voorsprong bracht; 1-0. DHSC werd meer en meer de toonaangevende club en Rijsoord moest in de verdediging. Na ruim twintig minuten weer een tegenvaller voor Rijsoord. Uit ditmaal een vrije schop was het nu Christian Gandu, die mocht scoren; 2-0. Verder was de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk geweest, maar de dode momenten waren dodelijk voor Rijsoord. Voor trainer Marco van Rijn was het kennelijk genoeg en paste hij het elftal aan. Na de opmerkelijke wisselingen van Van der Vaart en Alkema beet Rijsoord wel meer van zich af, maar werd nooit echt gevaarlijk. Wel inmiddels een opvallende rol voor scheidsrechter Preston Henshuijs, die soms warrig en niet altijd even consequent de wedstrijd leidde en vooral opviel door het vele praten tegen de spelers. Een gedrag, dat duidelijk irritatie bij de spelers opriep.

Rode kaart

De tweede helft was eigenlijk een kopie van het einde van de eerste helft. Rijsoord beet van zich af, maar was geen moment gevaarlijk. Met nog 25 minuten te spelen de derde wissel voor Rijsoord. Chris Promes werd vervangen door Donovan Lioe Anjie, terwijl voor de supporters een wissel met aanvaller Tevyn Biekman meer voor de hand had gelegen. Met nog een kwartier te spelen de tweede gele kaart voor Nelson Costa de Brito, die dus de kleedkamer kon opzoeken. En met een speler minder was Rijsoord een prima prooi voor DHSC, dat de laatste tien minuten Emre Bal de 3-0 en Christian Gandu de 4-0 zag maken. Het vierde doelpunt kwam voort uit een strafschop, die wel heel erg makkelijk door de scheidsrechter werd gegeven. Maar dat paste helemaal in zijn warrige beleid en in feite maakte het voor Rijsoord niets meer uit. De Kraaien kwamen deze zaterdagmiddag gewoon te kort en zullen de komende week nodig hebben om de ‘wonden te likken’.

Volgende week is er geen competitie en zal Rijsoord voor de beker aantreden in en tegen Heerjansdam. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag, 23 november as. wanneer ARC in Rijsoord op bezoek komt. Ook deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Leon van den Heerik – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Jimmy van der Vaart (32. Casper Gerritse) – Danilo Alkema (32. Nelson Costa de Brito) – Stephan Ooms – Marcelo Gomes da Veiga – Mike van Dongen – Chris Promes. Na ruim een half uur greep trainer Marco van Rijn in en haalde Jimmy van der Vaart en Danilo Alkema naar de kant. Casper Gerritse en Nelson Costa de Brito waren hun vervangers.

81 Emre Bal loopt vrij eenvoudig de 3-0 binnen.
88 Nr 16 4-0 uit een strafschop. Weer heel makkelijk gegeven door de scheidsrechter.