Rijsoord onderuit tegen Heinenoord

Rijsoord kon de prima start van na de winterstop geen vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen Heinenoord. In Heinenoord werd het destijds 1-2 voor de ‘Kraaien’ en deze zaterdagmiddag werd het eenzelfde eindstand, maar nu in het voordeel van de club uit de Hoekse Waard. Mede gelet op de tweede helft viel er aan de uitslag niet veel af te dingen, maar het was wel zuur dat die door een eigen doelpunt tot stand kwam. Gelukkig verspeelden de concurrenten ook punten, zodat de koppositie gehandhaafd kan blijven.

Deze wedstrijd kon trainer Steef Buijs niet beschikken over de helaas alweer geblesseerde Ard Hartman en de zieke Jimmy van der Vaart. Voor Rijsoord was het een wedstrijd, die niet zomaar gewonnen kon worden. Heinenoord was een van de kandidaten voor het kampioenschap en die aspiraties heeft het team nog steeds, ondanks dat het nog wel in de onderste regionen van de tweede klasse verkeert. Daar wil het zo snel mogelijk uitkomen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mohamed Moussaoui.

Gelijkopgaand

Na acht minuten hadden de bezoekers al op voorsprong moeten komen, echter Dejan de Feiter faalde oog in oog met doelman Ragip Özrak, die in een prima reflex met de voet een achterstand voor Rijsoord kon voorkomen. Beide teams zochten daar waar mogelijk de aanval op, echter echt gevaarlijk werd het niet voor de doelen. Of het moet na bijna twintig minuten geweest zijn, toen een prima kopbal van Mike van Gool door de doelman van Heinenoord net tot corner kon worden verwerkt. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar door het warrige optreden en veelvuldig fluiten van de scheidsrechter werd de vaart uit de wedstrijd gehaald. De spelers wisten niet waaraan zij toe waren en uitten dat ook, omdat het optreden niet consequent was en soortgelijke overtredingen niet altijd niet altijd op een zelfde manier werden bestraft. Met drie gele kaarten viel dit in het nadeel van de thuisploeg uit. Toch kwam Rijsoord in de eerste helft op voorsprong. Met nog een kleine tien minuten te spelen kwam Rijsoord op voorsprong. Berry de Groot bereikte met een strakke steekpass Melvin Zaalman, die via de doelman en de binnenkant van de paal de score opende; 1-0. Het zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft kwamen de bezoekers al na drie minuten op gelijke hoogte, toen Remco Buist uit een hoekschop vrij kon inkoppen; 1-1. Hierna ging Heinenoord op zoek naar meer en maakte het Rijsoord regelmatig lastig. De thuisploeg verloor meer en meer de strijd op het middenveld en moest het vooral van snelle aanvallen over de vleugels hebben. Dat leverde enkele kansen op, waaronder voor Khalid Rahli, die tot tweemaal toe de bal niet voldoende onder controle kreeg om Rijsoord op voorsprong te brengen. De wissel tussen de snelle Melvin Zaalman en Casper Gerritse leverde ook niet het gewenste resultaat op. Net op het moment dat de supporters dachten dat deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen kwam Heinenoord toch op voorsprong. Niet door een doelpunt van een van de spelers van Heinenoord, maar door een eigen doelpunt van Rijsoord. Twee minuten voor het officiële einde van de wedstrijd was er een misverstand tussen de uitkomende doelman Özrak en verdediger Desley de Wolf, die de bal in het eigen doel liep; 1-2. Een domper voor Rijsoord, die een kleine beetje werd verzacht door het gelijke spel van de directe concurrenten.

Volgende week zal Rijsoord weer in een thuiswedstrijd ‘aan de bak’ moeten en zal Deltasport opnieuw proberen de thuisploeg de punten af te pakken. De Vlaardingers kwamen vanwege een afgelasting zaterdagmiddag niet in actie. Het team verblijft op de voorlaatste plaats, maar zal ook graag uit de onderste regionen vandaan willen komen. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (69. Casper Gerritse).