Sport

Rijsoord: over en uit

Met een kansloze 0-5 nederlaag tegen Excelsior Maassluis in de halve finale van de Palace Casino Cup heeft Rijsoord het seizoen 2017-2018 afgesloten. De supporters zullen er niet rouwig om zijn dat het seizoen er op zit, want na de winterstop zijn zij niet écht verwend door de selectie, die te vaak steken liet vallen en zich daardoor zelf uit de hoofdklasse speelde. Het is nu even bijkomen voor de spelers en de technische staf om na de vakanties weer, zij het in een andere samenstelling, aan een nieuw seizoen en nu in de eerste klasse te beginnen.

Voor de dinsdagavond stond dan nog een halve finale op het programma en die werd bereikt door een fraaie winst op SC Feyenoord. Dat zal wel niet meer meegespeeld hebben, want nadien volgde degradatie uit de hoofdklasse na een flinke nederlaag tegen Flevo Boys. Tegenstander voor deze dinsdagavond was tweede divisionist Excelsior Maassluis. De technische staf van Rijsoord moest voorafgaand aan de wedstrijd nog wel even nadenken over het vervangen van enkele vaste spelers. Om uiteenlopende redenen waren meerdere spelers afwezig. Bijna een half uur heeft Rijsoord de gedachte kunnen hebben wellicht weer voor een stunt te gaan, maar toen ging Donovan Lioe Anjie gruwelijk in de fout, werd hem de bal ontfutseld door Walter Bennett en stond de 0-1 op het scorebord. Vijf minuten later had Mike van Gool de kans om de stand gelijk te trekken, maar vanuit een riante positie schoot hij hoog over. Toen tien minuten voor de rust Vincent van den Berg een voorzet van Michael Poeljes vrij mocht inkoppen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na diverse wisselingen in beide teams kon Excelsior Maassluis uiteindelijk uitlopen naar een einduitslag van 0-5 door doelpunten van Redouan Omar Ouali, Milan van Ewijk en Daan Blij.


Afscheid

Voor enkele leden van de technische staf en ook sommige spelers was dit de laatste wedstrijd voor de V.V. Rijsoord. Hen wordt veel succes bij de nieuwe vereniging toegewenst. Rijsoord gaat zich na de vakanties opmaken voor een nieuw seizoen en nu in de eerste klasse. Hoe de indeling er uit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend.

Opstelling: Michael Bekkers – Desley Hoogendijk – Stephan Ooms – Mike van Gool – Ibrahim el Koubai – Khalid Rahli – Mike van Dongen – Donovan Lioe Anjie – Chris Promes (Bas van der Poel) – Darlison Gerardus (Dennis Havelaar) – D’Angelo da Silva (Youri Haasdijk).