Sport

Rijsoord overtuigend langs Slikkerveer

Op zaterdag 14 augustus stonden in de finale van het Ridderkerk Toernooi Rijsoord en Slikkerveer tegenover elkaar. Beide winnaars van de doordeweekse wedstrijden troffen het goed met veel supporters langs de lijn en heerlijk voetbalweer. Voor Romano Niamut en Maily Lopez betekende het een weerzien met hun oude club.

In de openingsfase was het voor beide teams nog even wat aftasten. Pas in de achtste minuut was er een eerste kans. Nick Ruigrok schoot laag over de grond recht op Patrick Werkhoven af. Daarna stoomde Romano Niamut een aantal keren flink op langs de linkerflank. Zijn inzet in de twaalfde minuut in de korte hoek werd over getikt door Werkhoven en vier minuten later deed Werkhoven het weer bij een vrije trap van Niamut. Slikkerveer kende sporadisch wat uitvallen. Zo was Bas Mulder dicht bij doelman Van Wijngen, maar kon hij de pass van Iwan Tewelde net niet binnen houden.  In de 28-ste minuut werd de openingstreffer van de wedstrijd op het scorebord gezet. Nick Ruigrok zette vanaf links voor op Gazar Djermendjan, die vrij kon inkoppen en dat ook goed deed: 1-0. Een paar minuten later schoot Maily Lopez ruim over. Vijf minuten voor rust dacht Ronald Capelle voor Slikkerveer op doel te schieten, maar zijn inzet werd net op tijd door een verdediger geblokkeerd. Zodoende bleef het 1-0 bij de rust.

In de tweede helft was duidelijk dat Slikkerveer steeds meer moeite kreeg met het tempo van Rijsoord. Lorenzo Braaf mocht vanaf het middenveld steeds makkelijker het spel verdelen voor de ‘kraaien’. In de 59-ste minuut schoot Nick Ruigrok net over en daarna volgde afstandsschoten van Gazar Djermendjan en Ruigrok die nog geen indruk maakten op Patrick Werkhoven. In de 71-ste minuut moest Werkhoven wel toezien dat Rijsoord de voorsprong verdubbelde. Nick Ruigrok scoorde met een schot op doel door het centrum van de defensie heen: 2-0. Sporadisch kwamen beide teams nog daadwerkelijk voor het doel, want het spel speelde zich voornamelijk voor de verdediging van Slikkerveer af. Ronald Capelle schoot nog een keer in de ballenvanger uit een snelle tegenaanval. Het slotakkoord was voor Gazar Djermendjan, die de bal uit een voorzet op zijn bovenbeen kreeg en de bal zo over de doellijn zag verdwijnen: 3-0. Dat werd ook de eindstand, waardoor Rijsoord zich dit keer kroonde tot winnaar van het Ridderkerk Toernooi 2021.

Opstelling Rijsoord: Christiaan van Wijngen, Jayson Donk (48 – Jouri Haasdijk), Angelo Ravensberg, Timo Versteeg, Romano Niamut (63 – Jochem Kouwenhoven), Lorenzo Braaf, Danny Haasdijk (87 – Bas van der Spoel), Maily Lopez (37 – Sander Oudijn), Danilo Alkemade, Nick Ruigrok en Gazar Djermendjan (84 – Joel Shadzhad).

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Damion Janssen (37 – Aaron Plaizier), Bas Mulder (54 – Tico ten Have), Ryan van Dongen, Cerezo Fung-A-Wing (61 – Nick Geluk), Ronald Capelle, Sem Seifi (46 – Denno Stoffels), Jesse Ringlever en Chevillio Halden (46 – Robert Kosten).

Foto’s: Roelie ’t Jong