Sport

Rijsoord pakt een punt

Deze zaterdagmiddag mocht Rijsoord in de thuiswedstrijd tegen EBOH weer eens een puntje aan het totaal toevoegen. En het was, ondanks een niet altijd oogstrelende wedstrijd, niet eens onverdiend. EBOH is immers een tegenstander, die zich in de top van de tweede klasse heeft gevestigd en Rijsoord tobt nog steeds met een waslijst aan blessures. Dus was de 1-1 een mooie uitslag voor de Kraaien.

Donderdagavond was de training vanwege de najaarsstorm geschrapt en dus kon er met het oog op de naderende wedstrijd niet specifiek worden getraind. Trainer Johan Versluis koos deze zaterdag voor een versterkte verdediging met Timo Versteeg, Stefan Havelaar en Sander Oudijn in het centrum van de verdediging en Vince van Nes en Ruben Augustinho op de flanken. Zij mochten daar waar nodig zich bemoeien met de aanval. De vraag was natuurlijk hoe Rijsoord zich tegen deze tegenstander zou houden, want de laatste weken waren de uitslagen niet al te best. En EBOH presteerde tot nu toe naar behoren, dus Rijsoord moest ‘aan de bak’ om een goed resultaat te boeken. 

En Rijsoord begon meer dan voortvarend, want al binnen de minuut scoorde Casper Gerritse de openingstreffer. Het was Lulu Statia, die Gerritse de diepte instuurde en deze benutte de plotselinge kans uitstekend; 1-0. Hierna gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een meer aanvallend EBOH moest echter rekening houden met de snelle uitvallen van Rijsoord. Zo zag Vince van Nes zijn schot gekeerd door doelman Jan-Arie Kouwenhoven en uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal door verdedigers van de lijn gehaald. En een schot van Danny Haasdijk ging net over het doel. Rijsoord kreeg de mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar die werden niet benut. Stelde EBOH hier niets tegenover? Natuurlijk wel en zo werd een schot van Jerry van Ingen in de benedenhoek net gestopt door Michael de Leeuw. Hierna was er een serie aan hoekschoppen voor de bezoekers uit Dordrecht, maar hieruit werd niet gescoord. Leuk was het wel om te zien hoe Chakib Lechheb bij een uitbraak van Rijsoord met enkele mooie bewegingen een paar spelers van EBOH de verkeerde kant uitstuurde. Helaas leverde deze fraaie actie geen doelpunten op. Zo ook de vrije schop van Lulu Statia, die door zowel Danny Haasdijk als Casper Gerritse werd gemist.

Tijdens de rust werden elf jeugdkampioenen van Rijsoord gehuldigd en daarna gaf de wedstrijd eenzelfde beeld te zien. Na acht minuten was een voorzet van Vince van Nes net te scherp voor de sprintende Casper Gerritse. EBOH zocht weer de aanval, maar werd niet echt gevaarlijk, mede door een solide verdediging van Rijsoord met daarin de kopsterke Timo Versteeg. Scheidsrechter Roel Kenson floot een goede wedstrijd en had het niet echt moeilijk in deze verder sportieve wedstrijd. En het werd hem ook niet altijd even gemakkelijk gemaakt door zijn assistenten, die niet altijd het juiste vlagsignaal gaven. Rijsoord had het in die periode duidelijk moeilijk en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Daardoor liepen de plannen voor het opzetten van een goede aanval al gauw spaak. Na ruim een kwartier kwam EBOH op gelijke hoogte door een doelpunt van Maikel Steenbakker. Ruim buiten het strafschopgebied kreeg EBOH een vrije schop toegekend en Steenbakker voltrok het vonnis door met een lage schuiver in de benedenhoek de niet reagerende doelman De Leeuw kansloos te laten; 1-1. De goalie van Rijsoord moet nog maar eens goed nadenken hoe dit doelpunt mogelijk kon zijn. De vraag is of hij de muur wel goed had neergezet, anders had het doelpunt op die manier nooit mogen vallen. Na het tegendoelpunt probeerde Rijsoord het initiatief naar zich toe te trekken en werd het weer wat gevaarlijker. Met nog een kwartier te spelen ging Lulu Statia op volle snelheid diep, maar werd hij in het strafschopgebied van EBOH hard aangepakt. Scheidsrechter Kenson zag er niets in en liet doorspelen. EBOH kreeg ook nog een kans in de persoon van Ricardo Heuverling, die Vince van Nes eruit liep, maar zijn schot ging over het doel van Rijsoord. Het zou één van de laatste acties van de wedstrijd zijn, waarin Rijsoord zich best tevreden stelde met het ene punt.

Volgende week zaterdag is Rijsoord vrij en een week later speelt het weer thuis en dan is Zwervers CVV de tegenstander. De Rotterdammers verloren zaterdag ruim van Spartaan ’20. Het team heeft nu drie punten en is op de derde plaats van onderen terug te vinden op de ranglijst. Deze wedstrijd moet voor Rijsoord de mogelijkheden van een overwinning bieden en dat zou de stand op de ranglijst wat draaglijker maken.  

Opstelling: Michael de Leeuw – Vince van Nes – Timo Versteeg – Chakib Lechheb – Lulu Statia – Enriqué Edomaruse (58. Anass Rachidy) – Danny Haasdijk – Stefan Havelaar – Casper Gerritse (84. Michael Harding) – Sander Oudijn – Ruben Augustinho.

Door Wim de Rooij
Foto’s Leen Kruithof