Sport

Rijsoord raakt verder achterop

En weer stond Rijsoord zaterdagmiddag met lege handen. Van één van de slechtste tegenstanders uit deze competitie kon Rijsoord ook niet winnen, alhoewel het wel dicht bij een gelijkspel kwam. Er werd verloren met 2-1 van DHSC uit Utrecht. Doordat Spijkenisse met enkele overwinningen de weg naar boven gevonden schijnt te hebben, is Achilles 29 op drie punten de tweede van onderen. Met nog dertien wedstrijden te spelen wordt het steeds moeilijker om directe degradatie te ontlopen of de resultaten moeten zienderogen beter worden. 

Voor de wedstrijd begon moest de technische staf eerst een oplossing vinden voor de zieke Danny Haasdijk en de geblesseerde Gianni Straal. Angelo Ravenberg werd in de verdediging geposteerd en Lorenzo Braaf kon daardoor doorschuiven naar het middenveld. De bij Rijsoord onverwacht vertrokken doelman Christian van Wijngen werd vervangen door Tomas Fernandes. De wedstrijd op de Utrechtse knollentuin stond onder leiding van scheidsrechter Raymond Mellink, die deze zaterdagmiddag niet echt uitblonk in consequent leiding aan de wedstrijd geven. Ook deelde de leidsman niet minder dan elf gele kaarten uit, waarvan er twee zelfs na de wedstrijd. Voor één van de spelers van de thuisploeg was dit de tweede gele kaart en kon DHSC alsnog de bijna wekelijkse rode kaart noteren. Een triest record voor de hoofdklasser uit de Domstad. 


Onnodig

Na een kwartier spelen was er nog niet veel gebeurd totdat doelman Fernandes een ogenschijnlijk vrij eenvoudig afstandsschot niet onder controle kon krijgen. Emre Bal maakte vanaf links dankbaar gebruik van dit buitenkansje en bracht zijn ploeg op voorsprong; 1-0. Er werd door Rijsoord keihard gewerkt, maar de overtuiging ontbrak. Ook mede daardoor werden weinig kansen gecreëerd en ook DHSC was niet in staat om het Rijsoord echt moeilijk te maken. Vijf minuten na de rust verdubbelde de thuisploeg hun voorsprong door een doelpunt van Gokhan Yasar. De scheidsrechter zag over het hoofd dat Jayson Donk bij de zijlijn werd getorpedeerd en liet doorspelen. Uit die aanval kopte Yasar ongehinderd in; 2-0. In die periode vielen de soms vreemde beslissingen van de scheidsrechter meer en meer op en liet hij zich leiden door het licht ontvlambare DHSC. Acht minuten na het tweede doelpunt van de thuisploeg was er nog een vlammend schot van Rodney Sneider, maar het werd door Tomas Fernandes vakkundig gestopt. In die periode kwamen er steeds meer kaarten uit het borstzakje van de scheidsrechter, die ook zag dat vier minuten voor het einde van de wedstrijd Gazar Dermendjan de aansluiter scoorde; 2-1. Rijsoord rook meer en toen zag je ook de overtuiging en de wil om te winnen, die eigenlijk een groot deel van de wedstrijd ontbrak. Vervelend dat de bank van DHSC zich van de slechte kant liet zien door te weigeren een reservebal in het veld te brengen. Het zou de verzorger een gele kaart opleveren. Uiteindelijk zou het doelpunt voor Rijsoord te laat in de wedstrijd komen en was de tijd te kort om nog een gelijkmaker te kunnen maken. Na afloop was er nog een opstootje op weg naar de kleedkamer en alleen met enkele gele (en een rode) kaart kon de scheidsrechter het sussen. Jammer voor Rijsoord dat de directe aansluiting weer groter zag worden.

Trainer Clemens Bastiaansen baalde uiteraard na afloop van de wedstrijd: “Het is teleurstellend om de zien hoe de doelpunten weer tot stand kwamen. Iedereen heeft hard gewerkt, maar dat doen ze iedere week. Goed dat we nog een tegendoelpunt maakten, maar dat kwam natuurlijk te laat. Je zag wel dat DHSC steeds verder achteruit werd gedrukt, maar de tijd was te kort voor een tweede doelpunt van onze kant.”

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Duno D op het programma. De ploeg wist zaterdag te winnen van Rijnvogels en hield dat team daarmee van de tweede plaats af. Rijsoord zal dus alles uit de kast moeten halen om de drie punten in Rijsoord te houden.  

Door Wim de Rooij